News Flash:

Lia Olguta Vasilescu, mesaj dur catre barbatul cu indemnizatie de 35.000 euro

15 Mai 2017
1253 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu
Ministrul MunciiLia Olguta Vasilescu, ii transmite barbatului care cere o indemnizatie de 35.000 de euro ca are tupeu pentru ca "le pretinde altora" sa ii accepte calculele prin care justifica necesitatea unui astfel de venit.


"Mi se pare cam mare tupeul sa le pretinzi altora sa accepte calculele tale care ar <> o indemnizatie lunara de crestere a copilului de 35 000 euro! Ca sa fie clar, pentru concedii si indemnizatii se retine din salariu doar 0,85 la suta. Alte contributii pentru pensii, asigurari medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legatura cu indemnizatia de crestere a copilului. Repet: pentru concedii si indemnizatii se retine doar 0,85 la suta. (...) Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec in Romania sau ca legislatia noastra permite asta. Va fi doar vina noastra, a celor care nu corectam, dupa ce am vazut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizatia de crestere a copilului! 2.000 de euro lunar e mai mult decat necesar pentru a creste un copil si e mai mult ca in Germania", se arata in postarea ministrului Muncii, pe Facebook.


Omul de afaceri din Sibiu, care a solicitat o indemnizatie de 35.000 de euro, a precizat, pentru Mediafax, ca ministrul Muncii nu a inteles functionarea sistemului fiscal in baza caruia i s-a calculat indemnizatia si ca declaratia acesteia potrivit careia ar trebui sa contribuie 200 de ani este eronata.
"Suma de 2,54 milioane EURO a fost incasata de mine PRIN BANCA in luna 05.2015 si a provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am infiintat de la 0 incepand cu anul 2007. Negocierile pentru aceasta tranzactie au inceput in anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizatiilor de crestere a copilului a fost adoptata in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor si incasarea sumelor de catre mine. Astfel afirmatiile potrivit carora am premeditat/"masluit"/actionat cu rea intentie/etc. pentru a-mi mari artificial veniturile in scopul de a beneficia de o indemnizatie necuvenita sunt total nejustificate, rau intentionate, chiar diabolice. Aceste dezinformari din presa au probabil scopul de a fi folosite in disputa pro si contra legii care a eliminat plafonul maxim a indemnizatiei de crestere a copilului. Ministerul Muncii nu a gasit un alt mod de a eluda obligatia legala de achitare a indemnizatiei prevazute de legea in vigoare decat prin interventia si utilizarea abuziva a functionarilor ANAF. Referitor la rezultatele Inspectiei Fiscale pot sa va spun deocamdata ca acestea sunt neadevarate. Daca facem un rezumat al raportului de inspectie fiscala, dupa „logica" inspectorilor, daca investesti intr-o afacere 800.000 euro si ulterior o vinzi cu 1.500.000 euro esti pe pierdere si nu trebuie sa platesti impozit pentru aceasta tranzactie. Oare numai mie mi se pare ceva mai mult decat uluitor si imposibil ???", transmite Liciniu Lupu.


Omul de afaceri precizeaza ca a contestat raportul de inspectie fiscala in 25 ianuarie 2017, termenul in care ar fi trebuit sa primeasca raspuns fiind de 45 de zile, adica pana cel tarziu 11 martie 2017. Cu toate acestea, pana in data de 13 mai 2017, nu primise nimic. "Probabil ca cei care trebuie sa solutioneze contestatia sunt in dificultate", a conchis Lupu.

ministrul muncii lia olguta vasilescu ministrului muncii facebook
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1231 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006973 (s)