News Flash:

Legea prin care copiii vor primi miere la scoala, semnata de trei sferturi dintre parlamentarii PSD

22 Octombrie 2017
962 Vizualizari | 0 Comentarii
miere de albine1 1
Copiii prescolari din gradinitele de stat si confesionale cu program normal de 4 ore, precum si elevii din invatamantul primar de stat si privat vor primi lunar 350 de grame de miere poliflora, potrivit unei propuneri legislative ce a fost semnata de trei sferturi dintre parlamentarii PSD.
Potrivit proiectului de lege, mierea poliflora va fi ambalata in borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, si va proveni exclusiv din stupinele autorizate.
Parlamentarii semnatari au propus ca resursele financiare necesare sa se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 sa se stabileasca un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate ramase necheltuite urmand a se reporta pentru anul urmator.
Propunerea legislativa modifica si completeaza Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru prescolari si elevii din clasele I-IV din invatamantul de stat si confesional.
In expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizeaza ca prin Legea nr. 509/2006 se acorda gratuit miere de albine, in limita a 60 de grame/copil/ saptamana, dar ca aplicarea acestei legi a fost suspendata in 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finantarii.
Initiatori proiectului de lege sunt Doina Silistru (senator PSD), Alexandru Stanescu (deputat PSD) si Ioan Dirzu (deputat PSD).
Propunerea legislativa a fost semnata, in calitate de co-initiatori, de 152 de deputati si senatori PSD, la care se adauga deputatii Cezar Preda (PNL) si Calota Florica Ica (ALDE) si senatorii Tánczos Barna (UDMR), Hadarca Ion si Iriza Scarlat (ALDE) si Baciu Gheorghe (PMP).
Proiectul de lege a fost depus joi in circuitul legislativ, Camera Deputatilor fiind for decizional.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006854 (s)