News Flash:

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari, introdusa marti pe agenda plenului

14 Decembrie 2015
466 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit3
Conducerea Parlamentului a aprobat, luni, solicitarea liderul grupului PSD din Camerei Deputatilor Marian Neacsu privind introducerea legii pensiilor speciale pentru parlamentari pe ordinea de zi a plenului de marti, a declarat vicepresedintele Camerei, liberalul Ludovic Orban.
"Liderul grupului PSD din Camerei Deputatilor, Marian Neacsu, a propus introducerea pe ordinea de zi a legii pensiilor speciale. (...) Am votat impotriva. Legea pensiilor speciale a fost introdusa suplimentar pe ordinea de zi a Birourilor Permanente reunite pentru a fi supus dezbaterii in plen, cel mai probabil marti", declarat liberalul Ludovic Orban.
Liberalul a afirmat ca, desi restul liberalilor au votat introducerea legii pensiilor speciale pe ordinea de zi, PNL va ramane constant si va respinge in plen aceasta lege. "N-au fost atenti probabil la introducere, dar repet PNL este consecvent, de altfel presedintele Iohannis a retrimis spre dezbatere aceasta lege", a sustinut Orban.
Deputatul PNL a mai spus ca probabil si PSD „s-a razgandit” si va vota impotriva legii pensiilor speciale. "Acum, sa nu facem proces de intentie, poate ca s-a razgandit si PSD si o sa voteze impotriva pensiilor speciale. Cel putin domnul Dragnea asa a dat declaratii, ca nu mai sustine adoptarea pensiilor speciale", a mai spus Ludovic Orban.
Legea care prevede introducerea pensiilor speciale pentru deputati si senatori a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis si se afla in faza de reexaminare. Seful statului poate respinge promulgarea o singura data.
La 6 octombrie, plenul Parlamentului a decis retrimiterea la comisia de statut a raportului la privind pensiile parlamentarilor, la propunerea liderului deputatilor PSD Marian Neacsu, aceasta decizie fiind criticata de mai multi parlamentari PSD si PNL.
Liderul deputatilor PSD Marian Neacsu a propus retrimitrea la comisie pentru doua saptamani pentru ca raportul sa fie modificat in sensul ca parlamentarii care vor beneficia de pensii parlamentare sa aiba mimin un mandat si nu un an, cum este in prezent in raport.
Deputatul PSD Bogdan Niculescu-Duvaz, presedintele Comisiei de statut care a elaborat raportul la cererea de reexaminare a legii pensiilor parlamentarilor, a spus ca la Parlamentul European perioada minima necesara pentru ca un parlamentar sa primeasca indemnizatia de limita de varsta este de minim un an si nu de un mandat.
"In calitate de presedinte al comisiei de statut va spun ca la Parlamentul European un an de zile este perioada minima necesara pentru a intra in procedura necesara pentru indemnizatia de limita de varsta. In plus, noi ne aflam procedural intr-o depasire flagranta de termen, eram obligati ca in 30 de zile sa returnam legea catre presedinte. Ne aflam in aceast situatie delicata", a spus Duvaz.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0764 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017326 (s)