News Flash:

LEGEA JUNGLEI in Arad! Un padurar a fost impuscat, iar un coleg de-al sau si-a gasit cabana vandalizata

15 Martie 2017
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
braconier
Dupa ce in seara zilei de joi, 9 martie, doi braconieri l-au impuscat de padurarul Sorin Jiva, in zona localitatii Brazii din judetul Arad, in noaptea de joi spre vineri (9 spre 10 martie) a fost vandalizata cabana din Madrigesti (comuna Brazii) a unui alt padurar. Conform  www.aradon.ro, e vorba de maistrul de vanatoare Florin Bugi, angajat al Ocolului Silvic Gurahont. Potrivit Directiei Silvice Arad, „fapta s-a produs dupa ce, anterior, in mai multe randuri, maistrul de vanatoare a fost amenintat verbal de unii cetateni din zona”.

Tot cu amenintari verbale a inceput si tragedia in care a fost implicat Sorin Jiva, iar pana la tentativa de omor, padurarul s-a ales si cu autoturismul vandalizat.

Nu se lasa intimidati

In acest context, Directia Silvica Arad tine sa sublinieze ca nu se lasa intimidata. „Actiunile din ultima vreme, respectiv agresiunile asupra personalului silvic, nu sunt de natura a determina oprirea actiunilor Directiei Silvice Arad si ale Ocolului Silvic Gurahont impotriva acelora care practica vanatoarea in mod ilegal, precum si a acelora care aduc prejudicii fondului forestier national proprietate publica a statului prin taieri ilegale de arbori din paduri” – spune ing. Teodor Tigan, director al Directiei Silvice Arad.

Cer sprijin

Institutia solicita, pe aceasta cale, sprijinul cetatenilor onesti din comuna Brazii si din comuna Gurahont, precum si sprijinul autoritatilor locale si a organelor de cercetare din institutiile abilitate ale statului, „fiind constienti ca actiunea comuna este una care poate sa duca la evitarea producerii altor fapte reprobabile precum si la identificarea si sanctionarea acelora care se fac vinovati de agresiunile din ultima perioada, agresiuni care s-au produs asupra unor angajati ai Ocolului Silvic Gurahont” – arata directorul Directiei Silvice Arad.

cer sprijin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006715 (s)