News Flash:

Legea Defaimarii, respinsa de deputati. Proiectul, atacat la CCR

17 Februarie 2016
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea21
UPDATE 13:13 - Lovitura pentru PSD, dupa ce legea lui Liviu Dragnea a fost...respinsa. Presedintele de sedinta, Florin Iordache, a anuntat ca legea a fost respinsa dupa ce deputatul UDMR Marton Arpad si liderul grupului PNL Eugen Nicolaescu au semnalat faptul ca voturile "pentru" nu au reprezentat jumatate plus unu din numarul deputatilor prezenti. PSD a cerut reluarea votului prin apel nominal.

STIRE INITIALA - Astazi, 17 februarie, s-a anuntat ca Legea Defaimarii, initiata de Liviu Dragnea, a fost adoptata de Camera Deputatilor cu 152 de voturi pentru, 105 impotriva si 24 de abtineri, iar la scurt timp dupa numararea voturilor PNL a anuntat ca proiectul va fi contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), din cauza ca mai multe articole nu sunt constitutionale.

Initatiorul a modificat legea, transformand-o in "Legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup", Dragnea spunand ca va avea mai mult un rol educativ. Potrivit acestuia, in institutiile publice urmeaza sa fie promovata toleranta in cadrul cursurilor de specializare. Definitia defaimarii sociale a fost eliminata, la fel si cea privind incitarea la ura si discriminare. Totodata, Comisia Juridica a votat pentru eliminarea capitolului "contraventii", inclusiv a amenzilor, faptele de defaimare si discriminare nemaifiind prevazute. Si articolul privind prevenirea si combaterea defaimarii a fost eliminat.

psd respinsa voturile legea defaimarii liviu dragnea adoptata ccr
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1439 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006573 (s)