News Flash:

Legea care prevede majorarea salariilor angajatilor din Ministerul Transporturilor, neconstitutionala

14 Septembrie 2016
1022 Vizualizari | 0 Comentarii
tren 1
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca este neconstitutionala legea care prevede majorarea salariilor angajatilor din Ministerul Transporturilor, admitand sesizarea Guvernului.
"Am admis sesizarea care se refera la OUG 68/2015, legea de aprobare. Textul prin care se acordau 23 de clase de salarizare in plus salariatilor din Ministerul Transporturilor, asa cum si Guvernul l-a si criticat, si noi am considerat ca este neconstitutional pentru ca, in raport cu celelalte categorii de functionari aflati in aceeasi situatie, creeaza discriminari. Din acest punct de vedere, am admis contestatia, considerandu-se ca s-a incalcat art. 16 din Constitutie cu privire la egalitatea in drepturi", a anuntat miercuri presedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul sedintei.
Executivul a sesizat CCR, in luna iulie, cu privire la dispozitiile Legii privind aprobarea OUG 68/2015, care vizeaza masuri de gestionare a instrumentelor structurale din domeniul transporturilor, adoptata de Parlament in iunie.
Guvernul preciza atunci ca are obiectii asupra unui amendament ce a fost introdus in actul normativ privind majorarea salariilor de baza ale personalului din cadrul Ministerului Transporturilor cu 23 de clase de salarizare succesive fata de clasa detinuta, respectiv o majorare salariala de 57,5%, incepand cu 1 septembrie 2016.
Potrivit Executivului, prin Ordonanta 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, incepand cu luna august a anului curent, salariile de baza ale personalului incadrat pe functii publice si contractuale din aparatul propriu al ministerelor, inclusiv Ministerul Transporturilor, se stabilesc, prin asimilare, la nivelul de 70% din nivelul salariilor de baza aferente functiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1110 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005634 (s)