News Flash:

Lectii de imbatranire frumoasa: cum traiesc frantuzoaicele trecute de 50 de ani

19 Martie 2018
1394 Vizualizari | 0 Comentarii
lectii

Numarul de femei frumoase si elegante trecute de 50 de ani in Franta este pur si simplu uluitor. Aceste femei nu au nici o problema sa poarte fuste pana la genunchi si arata superb, chiar daca pielea nu le e in stare ideala. Lor nu le e frica sa imbatraneasca si sa se simta confortabil la orice varsta.

Redactia noastra va prezinta 10 reguli de viata cuprinse in cartea “Lectii de imbatranire frumoasa: secretul frantuzoaicelor”, scrisa de americanca Rebeca Plantier.

1. Modul activ de viata trebuie pastrat la orice varsta
In Franta modul activ de viata este o parte din cultura nationala, la care nu se renunta odata cu inaintarea in varsta. Francezii fac camping, merg la munte, joaca tenis, practica schi etc.

2. Simtul umorului – un antioxidant puternic
Celebrul sarcasm frantuzesc le ajuta pe femei sa nu-si priveasca varsta ca pe o drama. In nici o alta limba nu sunt atatea proverbe si zicale despre activitatea si pasiunea femeilor in varsta.

3. Mancarea in centrul atentiei
Toata lumea cunoaste ca francezii sunt obsedati de mancare, dar, spre deosebire de americani, aceasta obsesie nu e orientata spre cantitate, ci spre calitatea mancarii. In general frantuzoaicele mananca putin, scrie Rebecca invidioasa.

4. Inaintand in varsta, frantuzoaicele isi permit tot mai mult
Odata ce copiii cresc si devin de sine statatori, prioritatile frantuzoaicelor se orienteaza spre sine. Rebecca numeste acest fenomen drept “egoism sanatos”.

5. Garderoba devine mai mica, dar mai scumpa
Si, bineinteles, mai calitativa. Chiar si femeile cu venituri medii isi cumpara lucruri mai valoroase si mai comode: haine din matase si casmir, incaltaminte calitativa, gentute elegante. Toate acestea formeaza un acel stil gratios caracteristic frantuzoaicelor.

6. Viata sociala se dezvolta
Spre deosebire de femeile din alte tari, odata cu inaintarea in varsta frantuzoaicele devin tot mai active. Copiii si gospodaria nu mai necesita atata atentie, deci e perioada perfecta pentru a merge la petreceri, in ospetii, la restaurante, expozitii etc.

7. Varsta nu este o boala si nu necesita tratament
Frantuzoaicele (dar si francezii) au o atitudine calma fata de varsta si riduri. Lipsa acestora, precum si operatiile estetice evidente, provoaca mai curand un suras ironic decat admiratie, scrie poatenustiai.ro.

8. La orice varsta poti purta lucrurile in care arati bine
Frantuzoaicele de orice varsta nu au nici o problema sa poarte fuste pana la genunchi sau blugi stransi pe corp. In Franta nu exista ideea de “varsta nepotrivita” pentru anumite haine, mama si fiica de multe ori prefera hainele de acelasi brand.

9. Viata sexuala nu are limite de varsta
Dimpotriva, in Franta se considera ca dupa 40 de ani vine a doua tinerete. Asta e si bine si rau totodata, scrie Rebecca, fiindca pe de o parte femeile se simt iubite si apreciate, iar de cealalta parte – in aceasta categorie de varsta este apogeul divorturilor.

10. Totul este permis, dar cu masura
Vin, cafea, dansuri si distractii pana tarziu – Rebecca descrie modul de viata al prietenei sale frantuzoaice de 52 de ani, mentionand ca ea nu face niciodata abuz de acestea, pastrand o masura inteligenta in toate.

In general, incheie Rebecca, cel mai important este respectul fata de sine si acceptarea varstei asa cum este ea. Toate aceste lucruri se cuprind in fraza-manifest expusa de prietena autoarei intr-un restaurant parizian: “Eu mi-am organizat viata pana acum, de aceea imi pot permite sa savurez momentul si frumusetea din jurul meu”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006590 (s)