News Flash:

Leacuri naturiste pentru a scapa de acneea de pe spate

13 Ianuarie 2018
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai verde

Una dintre cele mai deranjante probleme care apare la nivelul pielii este acneea. Si mai deranjant este atunci cand zona afectata este spatele. Iata cum se poate trata in mod naturist!

Ceaiul verde alunga moleseala

O problema medicala iritanta ce poate fi uneori si dureroasa mai ales cand se manifesta pe spate, acneea poate sa cauzeze dureri sau chiar disconfort mai ales in timpul somnului. Principala cauza a aparitiei este fie o bacterie fie excesul de sebuum din porii pielii. Poti incerca in faza initiala sa apelezi la tratamentele naturiste pentru a combate efectele sale deranjante, astfel ca sunt recomandate produse precum:

Ceaiul verde are actiune antibacteriana

Datorita compusului principal si anume catehina, ceaiul verde se bucura de reale propietati antibacteriene mai ales in lupta impotriva acneei, fiind responsabil cu reducerea inflamatiei. Poti fie sa il consumi sub forma de ceai, 2 cani maxim pe zi sau sa apelezi la compresele pe baza de ceai verde.

Otetul de mere

Surclasand ceaiul verde, otetul de mere poate sa trateze mai ales acneea de pe spate si asta datorita proprietatilor lui antibacteriene, astringente si mai ales antiinflamatoare. Apeleaza la o compresa din otet de mere, o lingura intr-un pahar cu apa, lasa 5 minute si aplica apoi pe zona afectata si vei observa cum cosurile se vor usca si vor trece, daca vei repeta acest procedeu de 2-3 ori pe zi.

Lamaia si arborele de ceai

Unul dintre astringentii naturali, lamaia avand si proprietati antibacteriene te poate scapa de acnee. Tot ce trebuie sa faci este sa tai o lamaie in doua si sa freci zona afectata, dimineata si seara, las-o sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa calduta. La fel se recomanda a se face si cu rosiile, si ele se bucura de proprietati curative atunci cand vine vorba despre acnee.

O alta modalitate de a trata acneea de pe spate este sa folosesti ulei din arbore de ceai. Considerat ca fiind un antiseptic natural ce se bucura de proprietati anti-inflamatoare, va reduce atat roseata cat si inflamatia.

Pune 2-3 picaturi de ulei de arbore de ceai peste o lingurita de miere de albine, amesteca bine si apoi aplica pe zona afectata, curata-ta in prealabil. Lasa sa actioneze 10 minute si apoi clateste cu apa calda. Daca nu ai miere de albine la dispozitie poti alege sa aplici pe un tampon de vata cateva picaturi de ulei si apoi sa tamponezi zona, dupa 10 minute poti clati cu apa calda.

Borax

Desi este considerat ca fiind un antiacneeic natural, extrem de eficient in privinta punctelor negre, este un excelent antimicrobial care va elimina toate bacteriile de pe suprafata pielii, fiind eficient si in reducerea inflamatiei. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci o jumatate de lingurita de borax cu apa, astfe incat sa obtii o pasta omogena pe care sa o aplici peste zona afectata si sa o lasi pana cand se usuca. Apoi clateste zona. Pentru a te putea bucura de aceste efecte este indicat sa repeti procedurile de 2-3 ori pe zi cateva zile la rand.

Acorda o atentie sporita si alimentatiei si nu te feri sa faci miscare. Adauga in mancare turmenic sau poti sa faci o pasta din tumenic si suc de rosii pe care sa o aplici peste zona cu pricina, pentru 10 minute apoi sa clatesti cu apa calda.

preluat de pe clickpoftabuna


borax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004992 (s)