News Flash:

LEAC FABULOS de care nu stiai! Ce se intampla daca mananci coji de ceapa

11 Decembrie 2015
4168 Vizualizari | 0 Comentarii
coji de ceapa
Ce se poate vorbi despre ceapa? O leguma rotunda, invelita cu frunze aurii, care se foloseste la supe, ciorbe, salate si alte preparate culinare. Putini stiu insa minunile pe care o singura ceapa le poate aduce sanatatii omului. Ceapa este cunoscuta de 6000 de ani. Tara ei de origine este Asia. In China, exista chiar un munte cu denumirea de ceapa: Dzunglini. O legatura de ceapa s-a gasit si intr-un sarcofag. In Grecia Antica, scriitorul Homer vorbeste despre ceapa in “Iliada si Odiseea”. Exista chiar proverbe despre ceapa: “Cine mananca multa ceapa, Dumnezeu il izbaveste de multe necazuri”. O intreaga farmacie se regaseste intr-o singura ceapa.

Dar ce contine ea?

Uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenti, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, caliu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu si substante afrodisiace.

Ceapa verde

Cel mai de folos este partea alba a cepei si 10 cm din portinuile verzi. Uneori, celelate parti verzi ale cepei duc la meteorism, dureri de cap, iritare si somnolenta. 100 de grame de ceapa verde contine 50 de mg de vitamina C. Doza necesara pentru o zi! Iar clorofila contribuie la formarea noilor eritrocite.

Tratamentele cu ceapa 

Cu ajutorul preparatelor din ceapa se trateaza foarte multe afectiuni. Mai mult, ceapa este un produs ieftin si la indemana oricui. Cel mai simplu:

Suc proaspat din ceapa - cate o lingurita de 4-6 ori pe zi cu 15 minute inainte de masa. Vindeca boli ca hipertonie, litiaza renala, hemoroizi, constipatii, daca tratamentul este urmat timp de 21 de zile.

O ceapa tocata, peste care se toarna 0,5 litri de apa fierbinte, se inveleste si se infuzeaza 12 ore. Se consuma ¼ de pahar de 3-4 ori pe zi cu 20 minute inainte de masa, in stari febrile, migrene, diaree, viermi intestinali.

Alte afectiuni care se trateaza cu ceapa:

Tractul urinar

In caz de proteinurie, se iau 300 g de ceapa, 100 g de miere de albine, 1 lingura de rozmarin, 700 ml de vin alb. Se pun la infuzat 20 de zile. Se consuma cate 50 g din aceasta compozitie de 3 ori pe zi.

Un alt secret al medicinei naturiste este reteta urmatoare, care dizolva calculii renali: Se ia arpagic, se adauga un pahar si jumatate de apa fierbinte, se infuzeaza 30 minute si se bea cate jumatate de pahar de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

Ceapa infuzata cu vin alb ajuta foarte mult la vindecarea microlitiazei renale.

Tusea

Ceapa cu miere de albine infuzata timp de 12 ore vindeca tusea. Se ia cate o lingurita de trei ori pe zi sau se bea sucul astfel preparat.

Coaja de la 10 cepe cu 1 l de apa se fierbe intr-un vas inchis. Inainte de masa, se beau cate 150 g din acesta compozitie de 3 ori pe zi.

10 cepe mari si un catel de usturoi se fierb in lapte proaspat, nepasteurizat. Se adauga miere, se bea o lingurita de trei ori pe zi. Este un foarte bun expectorant.

Iei o sticla si o umpli cu ceapa tocata. O acoperi cu coca si o pui in cuptor pana cand s-a copt bine. Se lasa la racorit. Copiilor pana intr-un an li se administreaza o jumatate de lingurita pe zi. Pentru copiii mai mari, fac miracole doua linguri din aceasta compozitie, de trei ori pe zi.

Ca sa scapi de tusea uscata, iei o ceapa si doua linguri de grasime de gasca. Iti faci un masaj, iar dimineata mananci o lingurita din aceasta compozitie.

Afectiuni dermatologice

Sucul proaspat de ceapa se foloseste pentru a vindeca diferite micoze, alunitele si pistruii.

Bataturi:

Se ia o coaja de ceapa, se acopera cu otet timp de doua saptamani. Apoi acea coaja se foloseste ca pansament pe locurile cu bataturi, pe timpul noptii.

Se taie o ceapa in doua, se adauga otet si se pune la loc cald. Apoi se foloseste ca pansament la bataturile picioarelor.

Furunculi: Se coace o ceapa in cuptor si se aplica pe zona afectata.

Ceapa miroase de la uleiul eter

Fitoncidele din ceapa nimicesc microbii si mucegaiul, stimuleaza procesele de regenerare si curata ranile de puroi. Este suficient sa mestecam o bucata de ceapa si gura devine sterila. De unde vine mirosul specific cepei? De la uleiul eter, ce contine disulfid. Mirosul de ceapa stimuleaza insa saliva si sucul gastric.

Vitaminele. Ceapa contine carotina- 4 mg%; biotin (H)- 1,4 mg%; acid folic- 9 mg%. Acidul folic este necesar pentru metabolismul proteinelor, lipidelor, colesterolului. Deficitul acestui acid duce la pierderea vitaminei B12. Se inflameaza mucoasa limbii si a cavitatii bucale, se micsoreaza aciditatea sucului gastric, intervin anemia, gastrita anacida, enterocolita. Avand in vedere ca la pregatirea termica a cepei, acidul folic se distruge, este necesar sa se consume ceapa verde proaspata.

De vitamina H (bioton) a cepei au nevoie suferinzii de boli gastrointestinale, boli de piele, ateroscleroza, boala hipertonica si nefrita cronica.

Vitamina PP (acidul nicotinic) participa la procesele oxidale, dar este activ numai in prezenta vitaminelor B1 si B2. La insuficienta, apar anorexia, durerile in regiunea stomacului, greturile, slabiciunea, scade memoria, uneori se ajunge la guta. 

Mineralele din ceapa:

Fierul. In organismul uman , fierul intra in compozitia hemoglobinei. Deficitul duce la anemie. Ceapa este astfel campioana, unica leguma care contine si fier, si zinc, si cupru. Aceste trei elemente ridica imunitatea organismului. De asemenea, iodul intretine functia tiroidei si evita formarea sclerozei.

Aluminiul. Ceapa contine chiar si aluminiu, care se afla in toate organele si tesuturile umane. Acesta participa la formarea celulei epiteliale si a tesutului conjunctiv, regenereaza tesutul osos si stimuleaza secretiile sucului gastric.

Sulful. Participa la sinteza insulinei, iar impreuna cu iodul ajuta la oxigenarea celulelor.

Seleniul. Impreuna cu vitamina E, seleniul stimuleaza formarea anticorpilor, cresterea eritrocitelor si stopeaza dezvoltarea tumorilor maligne.

Preparate medicamentoase

Cele mai cunoscute preparate medicamentoase din ceapa sunt: Allicen- tinctura, Allilglicer-extract din ceapa pe baza de glicerina sterila, care trateaza colpitele trihomoniale, ateroscleroza si boala hipertonica.

Contraindicatii: Iritarea mucoasei cavitatii bucale si a stomacului poate provoca uneori acces de cardiopatie schemica, astm bronsic, aritmie si somnolenta.

Alte tratamente cu ceapa:

Helmintoza (viermi intestinali)

Se ia o ceapa, se taie marunt si se adauga un pahar de apa rece. Se infuzeaza 12 ore. Se bea cate un pahar de doua ori pe zi, timp de trei-patru zile.

Pentru maturi: un litru de vin alb si doua cepe mari se infuzeaza sase zile. Se bea cat un pahar dimineata, pe nemancate.

Migrene

Se ia o ceapa, un cartof, un castravete murat. Se adauga un litru de otet de vin. Se aplica pe ceafa sau pe frunte comprese cu aceasta solutie.

Diabet

4-5 cepe mari fara coaja, la care se adauga 2 litri de apa rece. Se bea cate o treime de pahar de trei ori pe zi, cu 20 de minute inainte de masa.

Afectiuni genitale

Se ia coaja de la 8 cepe si se adauga doua linguri de ceai de cuisoare. Se fierb intr-un vas inchis 10 minute cu o jumatate de litru de apa. Se beau cate 150 ml din compozitie de trei ori pe zi, inainte de masa.

Menstruatie scazuta: Se curata de coaja 1 kg de ceapa si se adauga doua pahare de apa. Se fierb 20 minute, apoi se racesc. Se beau doua pahare pe zi.

Infectii trihomonade: Sucul de ceapa strecurat foarte bine se poate folosi pentru tampoane intravaginale, pe parcursul a 8-12 ore noaptea.

Ascita

Trei portii de supa din lapte cu ceapa proaspata taiata. Efectul diuretic se prelungeste doua saptamani.

2-3 cepe cu marar si patrunjel au un efect diuretic puternic.

O jumatate de litru de bors de casa, 12 cepe taiate marunt, 4 linguri de miere. Aceasta compozitie se fierbe 5-10 minute, dupa care se adauga 1 kg sare. Se bea cu ceai cate o lingura din aceasta compozitie, de cinci ori pe zi.

Sfat pentru perioada de alaptare

Femeile care alapteaza pot mari cantitatea de lapte mancand o coaja de ceapa verde.

Ceapa vindeca pana si muscaturile de scorpion

Rinita

O ceapa mare si un pahar de ulei fierbinte se infuzeaza 6-8 ore, apoi se unge mucoasa nazala. Daca aveti copii mici si sunt raciti sau au rinite, hraniti-i cu ceapa coapta. In cazul rinitei alergice, este bine sa se respire fumul rezultat la arderea unei cepe, de 2-3 ori pe zi, cate 5-6 minute.

Sinuzita

O ceapa taiata pe jumatate face minuni daca se fac comprese cu ea deasupra sinuzitelor.

Hemoragii nazale

O ceapa taiata in jumatate se pune la ceafa ca pansament.

Hemoroizi

Cate o legatura de suc de ceapa se consuma de trei ori pe zi. Intr-o jumatate de litru de ulei fierbinte se pune o ceapa si se prajeste. Se strecoara si se adauga 

100 g de ceara. Se foloseste ca unguent.

Bai de sezut. Intr-un vas de lut se pun 2 litri de lapte cald si patru cepe si se fac bai.

Afectiuni gastro-intestinale

Intr-un vas se pun 500-800 ml de lapte batut si se lasa la foc. Cand laptele incepe sa se branzeasca pe deasupra, se adauga o ceapa si un catel de usturoi. Se fierb 10 minute, apoi se adauga varza, sfecla rosie, ridichi si pastarnac. Se separa branza formata si se mananca supa care ramane. Astfel, scapi de disconfort.

O ceapa mare taiata, peste care se adauga patru linguri de ulei de masline, 150 ml de apa si 40 g de osanza. Se fierb 10 minute. Compozitia se consuma calduta in fiecare seara, cateva zile la rand, cu doua ore inainte de culcare. Apoi se bea un ceai laxativ. Tratamentul se face o singura data pe an.

Boli oncologice

O ceapa cu coaja se caleste in ulei pana capata o culoare aurie. Se adauga o jumatate de litru de apa. Separat, se fierb cojile de la cartofi, morcovi si usturoi si se amesteca toate, apoi se strecoara. Supa ramasa se serveste la profilaxie.

Sucul de la 5 kilograme de ceapa, o jumatate de kilogram de miere, lamele de la nuci si o jumatate de litru de votca se infuzeaza timp de 10 zile. Periodic, se mesteca in compozitie. Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, cu o jumate de ora inainte de fiecare masa.

Cancer la ficat

300 de ml de suc de ceapa ; 200 de ml de suc de praz ; 600 de ml de vin alb. Se infuzeaza timp de cinci zile si apoi se adauga 200 g de miere. Se mai infuzeaza inca trei zile. Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.

Hepatita

300 g de ceapa se dau pe razatoare, apoi se adauga doua linguri de frunze de pelin, 100 g de miere si 700 ml de vin alb. Se pun intr-un loc rece, in interior. Periodic, se agita. Se consuma 50 de grame de cinci ori pe zi, inainte de masa.

Reumatism 

O ceapa data pe razatoare se foloseste la compresele impotriva durerilor articulare, timp de 20-30 de minute, de 2-3 ori pe zi.

Scleroza 

Nu va trebuie decat un pahar de suc de ceapa si un pahar de miere. Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi.

Intepaturi de insecte

Suc de ceapa sau ceapa proapata, taiata si pusa pe locul intepaturii.

Muscatura de scorpion

Se mananca ceapa proaspata si se pune pe locul muscaturii.

Epilepsia

Trebuie sa se consume cat mai multa ceapa si suc de ceapa pentru a evita accesele de epilepsie.

Impotenta 

Seara : Una sau doua cepe, frunze de mesteacan si ceapa verde uscata. Se iau doua linguri din aceasta compozitie si peste ea se pune o jumatate de litru de apa fierbinte. Se infuzeaza o ora. Se bea o jumatate de pahar de doua ori pe zi, pana la ora 16. In acest timp, se consuma si o lingurita de polen. In Georgia, este folosita ceapa de culoare roz, care se considera ca stimuleaza potenta. Daca o mananci cu un ou, o sa-i trezesti sigur pe cei care au hibernat mult timp…

Secretele frumusetii

Pentru tonifierea si improspatarea pielii : Varza, ceapa, ridichi, marar si usturoi, in proportii egale, se dau pe razatoare si se face o masca de 20-30 de minute, dupa care se clateste bine cu apa rece.

Adio, riduri !

Din miere si ceapa, in proportii egale, se face o compozitie care, folosita seara, previne formarea ridurilor. Aceasta compozitie e utila si impotriva crapaturilor talpilor.

Ceapa cu apa oxigenta albeste fata si o purifica.

O lingura de suc de ceapa, o lingura de argila, o lingura de ulei de masline si cinci picaturi de apa oxigenata. Se face o masca timp de 20 de minute.

Pentru tonieferea tenului foarte uscat, se poate face o masca hranitoare dintr-o ceapa coapta, peste care se adauga miere.

Pentru tenul gras, sucul de lamaie si sucul de ceapa sunt foarte benefice.

Pentru pistrui

Se taie o ceapa pe jumatate si se freaca fata.

O lingura de suc de ceapa si 100 ml de lapte batut se folosesc pentru a curata fata.

O lingurita de flori de galbenele, peste care se pun 100 ml de apa fiarta. Se strecoara si se adauga o lingura de suc de ceapa, cu care se sterge fata.

Caderea parului

De doua ori pe saptamana, se freaca pielea capului cu suc de ceapa.

Se ia suc de ceapa (4/5) si miere (1/5). Se face o masca pentru par. Se recomanda 10 masti de acest fel pentru a stopa caderea parului.

De asemenea, ceaiul din coji de ceapa intareste radacina parului slabit.

4 parti de suc de ceapa, o parte de ceapa si sase parti de fiertura de brusture. Se maseaza pielea capului si se acopera cu un prosop cald, timp de doua ore.

La revedere, par carunt !

Sucul de ceapa, tinctura de ardei iute, semintele de marar si radacina de brusture restabilizeaza culoarea naturala a parului.

Daca vrei sa te vopsesti, poti face un ceai din coaja de ceapa pentru a da o nuanta aurie parului, in 15-20 de minute.

Matreata

Pentru a scapa de problema matretei, care ne supara pe multi dintre noi, frecam pielea capului cu ceapa.

ceapa ceapa verde tractul urinar afectiuni dermatologice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1305 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005152 (s)