News Flash:

Laureatul Premiului Nobel, Stefan Hell, Cetatean de Onoare al orasului Santana

27 Martie 2016
964 Vizualizari | 0 Comentarii
Stefan Hell
Laureatul Premiului Nobel, Stefan Hell, va primi, la finele lunii mai, titlul de Cetatean de onoare al orasului Santana. Cu acelasi prilej, Liceul Tehnologic din localitate va fi 'botezat' cu numele numele lui Stefan Hell, informeaza primarul orasului, Daniel Sorin Tomuta. 
'Domnul profesor Stefan Hell ne-a confirmat ca va da curs invitatiei pe care i-am adresat-o si va fi prezent la Santana, in data de 26 mai. Cu aceasta ocazie, in cadrul unei sedinte festive a Consiliului Local, domnului profesor Stefan Hell ii va fi conferit titlul de Cetatean de Onoare al orasului Santana. In continuare, in prezenta domnului profesor Stefan Hell, la Liceul Tehnologic din localitate va avea loc o festivitate organizata cu scopul de a marca implinirea a 265 de ani de invatamant la Santana, in cadrul careia scoala va primi numele de Liceul Tehnologic 'Stefan Hell'. Vor fi trei evenimente pe care le vom sarbatori in data de 26 mai, impreuna unul dintre cei mai ilustri oameni de stiinta nascuti in Romania', a declarat pentru AGERPRES primarul Daniel Sorin Tomuta. 
Stefan Hell a primit, in octombrie 2014, premiul Nobel pentru chimie, pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente. 
Nascut la 23 decembrie 1962 la Arad, Stefan Hell si-a petrecut copilaria in Santana, unde a urmat cursurile scolii generale, intre 1969 si 1977. In toamna lui 1977, s-a inscris la Liceul 'Nikolaus Lenau' din Timisoara, liceu ale carui cursuri le-a urmat pana in martie 1978, cand a plecat in Germania, impreuna cu familia, stabilindu-se in Ludwigshafen, pe care l-a terminat in 1981. A obtinut licenta si diploma de doctor in chimie la Universitatea din Heidelberg. 
In prezent, Stefan Hell desfasoara o eminenta activitate stiintifica la Institutul 'Max Planck' pentru Chimie Biofizica din Göttingen si la Centrul German pentru Studiul Cancerului din Heidelberg. Este profesor universitar de fizica experimentala la Universitatea din Göttingen si profesor asociat de fizica la Universitatea din Heidelberg. 
Din 2012, Stefan Hell este membru de onoare al Academiei Romane. In anul 2016, el a fost decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National 'Steaua Romaniei' in grad de Mare Cruce si de Casa Regala a Romaniei. AGERPRES 

liceul tehnologic stefan hell
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007798 (s)