News Flash:

Laura Codruta Kovesi trebuie SUSPENDATA! Avocatul Aurelian Pavelescu avertizeaza ca ancheta declansata de PICCJ poate fi un simulacru

2 Mai 2017
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Sefa DNA Laura Kovesi trebuie suspendata din functie pe durata desfasurarii anchetei penale declansate de PICCJ cu privire la fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009. O ancheta declansata dupa ce jurnalistul Dan Andronic de la Evenimentul Zilei a dezvaluit ca Laura Kovesi ar fost acasa la Gabriel Oprea in noaptea alegerilor din decembrie 2009, impreuna cu sefii SRI de la acea vreme, George Maior si Florian Coldea.

Afirmatia ii apartine avocatului Aurelian Pavelescu, care a explicat ca mentinerea lui Kovesi ar putea influenta decisiv ancheta, transformand-o intr-o ”simpla butaforie”, a carei unica finalitate ar fi albirea ei de orice suspiciune. In declaratia acordata evz.ro, Pavelescu arata ca solicitarea de suspendare ar trebui sa vina chiar de la Procurorul General Augustin Lazar, urmand ca CSM sa dispuna suspendarea Laurei Kovesi de la conducerea DNA. In paralel, arata Aurelian Pavelescu, Ministerul de Externe trebuie sa demareze procedura de rechemare a ambasadorului Romaniei in SUA George Maior, in 2009 director al SRI.

Iata declaratia acordata de avocatul Aurelian Pavelescu:

Declansarea procedurii penale cu privire la procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi si ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, de catre Parchetul General, obliga la suspendarea din functie a celor doi. Cel putin pana la finalizarea anchetei. Gravitatea acuzatiilor publice, de participare la o conspiratie pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din 2009, dar si decizia procurorilor de a face verificari - ceea ce dovedeste existenta unor indicii - conduc la o asemenea solutie. Cu Kovesi si Maior in functie, functii extrem de importante, care induc o influentare decisiva asupra anchetei, cercetarea apare ca o simpla butaforie, cu o singura semnificatie: albirea acestora de orice suspiciune. Instrumentul penal nu poate fi utilizat, in mod explicit, in astfel de scopuri, imorale si ilegale, un fel de obtinere a unor certificate de buna purtare, prin folosirea abuziva a autoritatii publice! Cu atat mai mult cu cat demersul lui Lazar nu este singular, existand si alte precedente. Procedura este urmatoarea: in cazul lui Kovesi este nevoie de suspendarea sa de catre CSM, in cazul lui Maior, rechemarea sa de catre Ministrul de Externe. Firesc ar fi ca aceste solicitari sa le faca Procurorul general, Augustin Lazar. Ii dau si un argument concret: ambii, atat Kovesi, cat si Maior, conlucreaza in functiile pe care le detin cu serviciile secrete care, de plano, pot accesa informatii nepublice din dosarul constituit, care pot fi folosite de catre cei doi in cursul anchetei”.

dna laura kovesi gabriel oprea sri george maior florian coldea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.010977 (s)