News Flash:

Laszlo Tokes a semnat Proclamatia de la Timisoara

15 Martie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
tokes
Europarlamentarul Laszlo Tokes, considerat principalul personaj care a determinat izbucnirea Revolutiei din Decembrie 1989, a semnat Proclamatia de la Timisoara, la un sfert de secol de la lansarea acesteia, spunand ca si dupa 25 de ani Proclamatia este inca actuala.
Europarlamentarul Laszlo Tokes a semnat, sambata, la sediul Societatii Timisoara, Proclamatia de la Timisoara, care fusese lansata in urma cu 25 de ani, el apreciind ca membrii Societatii Timisoara au ramas consecventi in lupta impotriva comunismului.
"Proclamatia are o actualitate deosebita, din pacate, si dupa 25 de ani pentru ca trebuie sa continuam aceasta lupta anticomunista. Este adevarat ca in cazul meu, personal, accentul s-a mutat de la anticomunism la lupta pentru interesele nationale ale maghiarilor. Noi, ca si comunitate minoritara, am suferit in dubla masura asuprirea comunista din timpul lui Ceausescu si respectiv in perioada post comunista, dar aceasta nu inseamna ca nu ma aflu si nu sunt solidar impotriva luptei anticomuniste. (…) Apreciez ca membrii Societatii Timisoara au ramas consecventi in ceea ce priveste lupta impotriva comunismului", a spus Tokes.
Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a solicitat o condamnare a comunismului de catre Parlamentul European si instaurarea unui tribunal pentru a analiza crimele comunismului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1461 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006779 (s)