News Flash:

Lant uman format din studenti la inaugurarea Bibliotecii Politehnicii din Timisoara - VIDEO

14 Noiembrie 2014
1240 Vizualizari | 0 Comentarii
Noua cladire a Bibliotecii Universitatii Politehnica din Timisoara a fost inaugurata miercuri, dupa o investitie de 11,4 milioane de euro de la bugetul de stat, iar peste o mie de studenti au format un lant uman de la vechiul sediu la cel nou si au transmis din mana in mana ultimele o suta de volume.
Un numar de 1.070 de studenti de la toate cele zece facultati ale Universitatii Politehnica din Timisoara au format un lant uman pe un traseu de un kilometru, prin centrul orasului, pentru a transmite, din mana in mana, ultimele o suta de volume din vechea biblioteca a universitatii la cea noua, care a fost inaugurata miercuri. Ultima carte transmisa de studenti dateaza din anul 1914 si este semnata de Traian Lalescu, primul rector al Universitatii Politehnica din Timisoara, si de profesori de la universitate, scrie ziuadevest.ro
Mutarea celor aproximativ 700.000 de exemplare cate numara, in total, Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara a durat aproximativ sase luni si a fost facuta cu camioanele. "Am investit peste 11 milioane de euro si ne apropiem de final. Astazi (miercuri - n.r.) am deschis partea de biblioteca, dar speram, cu sprijinul autoritatilor, sa fie functionala intreaga cladire anul viitor. Avem si un amfiteatru exceptional, cu spatii de transfer tehnologic care da bine pentru o scoala ca Politehnica. Avem aproximativ 700.000 de exemplare, acum s-a adus ultima suta de volume. In total, transferul cartilor a durat sase luni, zi de zi", a declarat rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Viorel Serban. Potrivit acestuia, lucrarile la noua cladire a bibliotecii au inceput in urma cu opt ani, iar in prezent ea nu este finalizata in totalitate, fiind nevoie de dotari pentru zona unde se vor putea tine conferintele. Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara are o suprafata de 8.400 de metri patrati, are doua niveluri si a costat 11,4 milioane de euro, bani ce au provenit din bugetul national.

Galerie Video


bugetul national
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1118 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006213 (s)