News Flash:

La Geoagiu Bai, tratament ca la Techirghiol. Dupa mai bine de 25 de ani, a fost omologat din nou namolul de turba

8 Iulie 2015
1950 Vizualizari | 0 Comentarii
La Geoagiu Bai, tratament ca la Techirghiol. Dupa o pauza de 25 de ani, in statiunea balneoclimaterica din Hunedoara a fost reavizat si reomologat tratamentul cu namol de turba. Acesta este folosit in diferite afectiuni, de la boli dermatologice pana la reumatism sau boli de coloana. Rezerva de namol, spun specialistii, ajunge pentru urmatorii 300 de ani.

Namolul este extras din zona bazinelor cu apa termala din statiune. Terapeutii au inceput deja procedurile, iar in perioada urmatoare, namolul va putea fi folosit la toate bazele de tratament din Geaogiu. ”In fiecare vara, la Geoagiu vin in jur de 20 de mii de turisti, cei mai multi la tratament. Incepand de acum inainte, oamenii isi vor putea trata afectiunile nu doar cu apa termala, ci si cu namol de turba”,transmite Digi24.

Tratamentele cu namol de turba au fost intrerupte in 1989. A fost nevoie apoi de 25 de ani pentru omologarea si reavizarea acestei metode de tratament.

”Prin reinventarea, asa cum spuneti dumneavoastra, a tratamentului cu namol de turba, am facut pasi importanti pentru a nu se mai inchide sezonul estival, pentru ca aceste tratamente se pot face in toate anotimpurile, indiferent cat e de frig afara. Doritorii nu mai trebuie sa parcurga 800 de km pana la Techirghiol”, spune Ioan Valean, primarul din Geoagiu.

”Stratul de namol e de 13 metri, iar rezervele sunt estimate, daca se foloseste la o clinica unde sunt 300-400 de pacienti pe zi, a fi estimat undeva la 250-300 de ani de folosinta”, precizeaza Ilie Florea, administratorul unei baze de tratament.

Namolul de turba este folosit in doua tipuri de tratament: impachetari sau imbaieri. In ambele cazuri, o sedinta nu dureaza mai mult de 20 de minute. La doar 5 zile de cand au fost reluate tratamentele cu namol, numarul turistilor care au apelat deja la ele este de aproape 200.

Namolul este foarte bun in afectiuni dermatologice, ginecologice si nu numai. ”Mai este bun si pentru reumatism, dureri lombare, nu face rau la nicio boala, nu are contraindicatii”, adauga Mihai, terapeut.

”E extrem de relaxant, desi nu are aspect tocmai placut, e relaxant”, - Am inteles ca si pentru ten e buna? ”Da, si pentru ten, de cand am intrat ma dau si pe fata”, ”Imi face o mare placere ca am ajuns printre primii la Geoagiu Bai, la o impachetare cu namol”, ”E convine si ca pret, si ca namol, ca tratament”, afirma turistii.

La strandul termal, o sedinta de impachetare cu namol costa 15 lei, iar una de imbaiere 30 de lei. Cand si celelalte baze din statiune vor prelua acest tip de proceduri, costul lor va fi inclus in cel al biletului de tratament.

geoagiu bai tratament techirghiol hunedoara namol specialistii namolul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006055 (s)