News Flash:

La Chisinau va fi deschis un birou NATO

20 August 2015
1147 Vizualizari | 0 Comentarii
nato
Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca se va deschide un birou al NATO in Republica Moldova in aceasta toamna, unde vor fi detasati cinci-sase specialisti, pentru adaptarea legislatiei si a documentelor militare de planificare si de restructurare a armatei la standardele Aliantei.
"Acest birou, unde vor activa specialisti din mai multe state, inclusiv din Romania, va avea menirea de a pregati integrarea si activitatea de restructurare a armatei Republicii Moldova pe standarde NATO", a spus Mircea Dusa, intr-o conferinta de presa, dupa intalnirea cu omologul sau de la Chisinau, Anatolie Salaru.
Ministrul Dusa a anuntat ca Romania va participa cu un expert in cadrul acestei structuri, care are rolul de a acorda asistenta autoritatilor militare din Republica Moldova in domeniul evaluarii amenintarilor strategice si a riscurilor militare.
Dusa a mai spus ca in septembrie - octombrie vor merge functionari la biroul NATO si cinci - sase specialisti din domeniul planificarii militare vor fi detasati la Chisinau pentru adaptarea legislatiei si a documentelor militare de planificare si de restructurare a armatei la standarde NATO si ale UE, avand in vedere experienta Romaniei de aderare la structurile euro-atlantice. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005212 (s)