News Flash:

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi oua

15 Martie 2017
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
oul spart
Pretul spune multe despre calitatea alimentelor, dar nu este cel mai important criteriu. Eticheta conteaza si ea, dar in cazul oualor, culoarea galbenusurilor iti arata de fapt daca te-ai pacalit la cumparaturi sau nu. 
Culoarea galbenusurilor iti arata cel mai bine daca ai luat oua de calitate si daca au toate proprietatile nutritive necesare, scrie realitatea.net. In culoarea galbenusurilor se vede de fapt cat de bine a fost hranita gaina.
Pasarile crescute cu o gama variata de cereale, cu nutrienti in care se adauga si vitamine vor produce oua cu un galbenus mai colorat, de un galben viu. Pe cand pasarile crescute in aer liber, care mai consuma si verdeturi, resturi de legume si un complex echilibrat de cereale vor produce galbenusuri mai intens colorate, cu nuante portocalii. 
Iata ce oua au fost comparate:
oua ecologice care costa in general peste 1,20 leu bucata;
oua de la gaini crescute in hale care costa aproximativ 70 – 80 de bani bucata;
oua de la gaini crescute in aer liber care costa aproximativ 1 leu bucata;
oua ieftine de la taraba care se vand cu 50 – 60 de bani bucata.
Ce arata cu adevarat culoarea galbenusurilor
Culoarea galbenusurilor difera in functie de hrana gainilor
1. Ouale ecologice, obtinute de la gaini care cresc in aer liber si sunt hranite cu cereale si vegetale de provenienta ecologica au avut galbenusurile cele mai intens colorate, aproape portocalii si albusul voluminos. Coaja tare si rezistenta arata ca gainile beneficiaza de o hrana bogata in minerale si calciu.
2. Ouale de la gaini crescute in hale au coaja mai groasa si mai colorata, aproape roscata, dar pot fi si albe daca au fost produse de gaini cu penaj alb imaculat. Galbenusul lor are o culoare de un galben inchis si albusul este consistent. Culoarea acestor oua arata ca gainile sunt bine hranite, dar stim ca hrana lor consta mai mult in furaje uscate cu adaos de nutrienti pentru o productie sporita.
3. Ouale de la gaini crescute la sol, in aer liber, nu s-au diferentiat prea mult fata de cele obtinute de la gaini crescute in hale. Cu toate acestea, coaja lor a fost mai groasa, albusul mai consistent si mai voluminos, iar galbenusul de o culoare galbena intensa. Aceste oua arata ca gainile au parte de o hrana variata si sanatoasa, chiar daca se bazeaza foarte mult pe graunte si boabe uscate.
4. Ouale cele mai ieftine au avut coaja foarte subtire, care se crapa imediat, semn ca alimentatia lor are un aport modest de calciu si minerale. De obicei, aceste oua au culoarea alba sau bej deschis. Culoarea galbenusului este de un galben palid, iar albusul subtire si destul de redus ca si cantitate.

culoarea galbenusurilor culoarea galbenusurilor ouale ecologice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006787 (s)