News Flash:

La ce pericol te expui daca usuci rufele pe calorifer in camera

24 Octombrie 2017
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
rufe
Cercetatorii avertizeaza persoanele care apeleaza frecvent la uscarea rufelor pe calorifer ca aceasta duce la cresterea concentratiei de mucegai sau praf de acarieni, iar sanatatea familiei va fi afectata grav.
Liderul studiului, Colin Porteous, sustine faptul ca aceasta metoda este foarte periculoasa pentru sanatate deoarece, ulterior, apar probleme respiratorii.  De asemenea, copiii sunt afectati mult mai rapid decât adultii, potrivit Realitatea.net.
Un alt studiu realizat de David Denning, profesor de Boli Infectioase si Sanatate Globala la Universitatea din Manchester si echipa sa au emis avertizarea dupa ce au tratat numerosi pacienti care au inhalat spori de Aspergillus.

Potrivit acestora, hainele proaspat spalate si uscate pe calorifer pot ridica nivelul de umiditate in casa cu pana la 30%, ceea ce va crea conditii ideale pentru dezvoltarea sporilor de mucegai, care pot provoca infectii pulmonare, scrie theboltonnews.co.uk. ”O runda de rufe spalate contine aproape doi litri de apa, care sunt eliberati in camera. Cei mai multi dintre noi suntem imuni la infectiile care cresc in aceste conditii de umezeala, sau au un organism care poate lupta impotriva infectiei.

Cu toate acestea, pacientii cu astm pot avea probleme cu tusea si dificultati de respiratie, iar la persoanele cu un sistem imunitar slabit, cum ar fi pacientii cu cancer tratati cu chimioterapie si pacientii cu SIDA cat si cei cu boli autoimune, ciuperca respectiva poate provoca aspergiloza pulmonara.
Este o afectiune care poate provoca leziuni pulmonare incurabile si uneori fatale”, a declarat 
profesorul David Denning, care ne sfatuieste sa uscam rufele in afara sau pe uscatorul de rufe, departe de dormitoare si living, potrivit Stirile Pro TV.

Craig Mather, tata a trei copii, din Bolton s-a imbolnavit de tuberculoza in 1997, plamanii sai fiind slabiti iar probleme sale cu astmul fiind agravate.
„Am inceput sa-mi revin doar cand medicul meu m-a diagnosticat cu aspergiloza pulmonara si mi-a prescris tratament special. In orice caz, am observat ca tuseam in noptile in care asezam rufe ude pe calorifer. Asa ca in urmatoarele 12 luni nu mi-am mai uscat rufele in interior si am observat o imbunatatire a sanatatii mele”, a povestit barbatul pentru theboltonnews.co.uk.
Aspergiloza pulmonara este o afectiune de natura infectioasa cauzata de contaminarea cu fungi din specia Aspergillus, in special Aspergillus fumigatus. Localizarea pulmonara este cea mai frecventa, insa spectrul infectiilor micotice cu Aspergillus este mult mai larg.

preluat de pe landia

colin porteous david denning chimioterapie aspergiloza pulmonara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1135 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005208 (s)