News Flash:

La Caransebes s-a deschis Simpozionul International de Sculptura Monumentala

21 Iunie 2014
1374 Vizualizari | 0 Comentarii
Simpozionul International de Sculptura Monumentala
Primaria Municipiului Caransebes si Casa de Cultura 'George Suru' a gazduit vineri, in Aula '1 Decembrie 1918', deschiderea celei de a XII-a editii a Simpozionului International de Sculptura Monumentala.
La manifestare au fost prezentati toti cei 11 artisti participanti, dar si proiectele lucrarilor, in andezit, care se vor executa pe parcursul taberei.
'Am avut bucuria de a-i cunoaste pe cei 11 artisti, veniti din Europa, Asia si SUA, precum si pe coordonatorul simpozionului, Eugen Petri, care vor lasa in urma lor, in patrimoniul cultural al municipiului Caransebes si al Banatului, 11 sculpturi, 11 opere de arta. In celelalte editii au fost realizate 33 de sculpturi de lemn, 33 de marmura, iar acum continuam cu a doua editie in andezit, pentru a ajunge la numarul 33 de sculpturi in acest material', a declarat Marcel Vela, primarul municipiului Caransebes.
Lucrarile urmeaza sa fie amplasate la intrarea in oras, dinspre Resita, unde municipalitatea intentioneaza infiintarea unui muzeu de arta contemporana. 
In plus, sustine Marcel Vela, cartea de vizita a artistilor participanti arata ca, la nivel international, simpozionul din Caransebes este apreciat si evaluat la un standard superior de calitate artistica. 
'La vernisajul care este programat sa aiba loc la jumatatea lunii iulie, vom putea admira opere de arta care ne vor imbogati sufleteste si care ne vor crea sentimentul ca in Caransebes, aici, in inima Banatului Montan, respectam traditia vetrei spirituale ce a fost de-a lungul secolelor binecuvantata de Dumnezeu', a subliniat primarul municipiului Caransebes.
150 de artisti din toate colturile lumii au aplicat pentru editia din acest an a simpozionului de la Caransebes, insa, in urma unei selectii, au fost alesi 11 sculptori, din tari precum Romania, Mexic, Tailanda, Ungaria, Olanda, Germania sau Macedonia.
'Am incercat, de fiecare data, sa avem si alte tari decat au fost pana acum. Eu cred ca va fi un succes, deoarece, cu fiecare editie, acest simpozion a crescut in calitate, dar si in faima, fapt pentru care, de la an la an avem tot mai multi aplicanti, din toata lumea. Numele tarii noastre este legat de Brancusi si toti artistii isi doresc sa vina sa vada Romania si lucrarile sale', afirma sculptorul Eugen Petri, coordonatorul taberei de sculptura. 
Prin urmare, organizatorii manifestarii au pregatit si cateva surprize pentru participanti. Astfel, pe durata sederii in Romania, artistii vor avea ocazia sa viziteze o serie de obiective turistice, printre care Casa lui Constantin Brancusi, Sarmisegetuza sau Castelul Huniazilor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006101 (s)