News Flash:

Kovesi APARE IN POZE cu un fost SEF AL SERVICIILOR SECRETE din SUA

27 Noiembrie 2016
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Kovesi apare in poze cu un fost sef al serviciilor secrete din SUA.

„O piedica in calea uitarii: Darren White si Laura Codruta Kovesi. Stiu, aceste fotografii vor deveni virale. Later edit: Darren White imi spune ca pozele sint facute in 2010, linga Sibiu, dupa o conferinta pe Cybercrime”, este mesajul postat de jurnalistul Robert Turcescu pe Facebook, deasupra fotografiilor in care sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, apare alaturi de Darren White, prezentat intr-un interviu drept fost sef al US Secret Service in regiunea Europa de Est.

Darren White a devenit cunoscut opiniei publice din Romania in ianuarie 2016, cand a acordat un interviu publicatiei PoliticScan, in care vorbea despre Romania si imaginea nefavorabila pe care o are tara noastra in lume din cauza liderilor ei. Americanul declara ca Romania este sufocata de coruptie, iar cei au functii inalte nu fac nimic pentru ca si-ar taia sursele de finantare.

„Cei care conduc sunt corupti, in Parlament si in alte pozitii-cheie pe tot cuprinsul tarii. Daca ei ar starpi coruptia, atunci si-ar taia sursa de finantare si beneficiile din coruptie. Judecatorii, procurorii, toti. Noi stim, pentru ca am fost acolo si stim exact ce se intampla. De ce judecatorii, procurorii, parlamentarii si liderii Romaniei si-ar taia sursa de finantare? Sunt concentrati sa puna mana pe orice pot. Cei mai buni oameni pe care ii poti avea in preajma sunt cei muncitori si cinstiti. Si apoi mergi la Parlament, 85% din Parlament e corupt, toti iau mita. O stiu si ei, se supara cand eu vorbesc despre asta”, preciza Darren White pentru PoliticScan.

Ulterior, in luna martie, Robert Turcescu il intervieva pe White la postul online de televiziune Unde Tv. Cu acea ocazie, cel prezentat ca „fost sef al Secret Service din Statele Unite ale Americii”, ataca Justitia romaneasca: „Deseori oamenii pe care ii vezi anchetati de DNA, DIICOT si altii sunt tinte politice. Aceia sunt oameni pe care sunt suparati din diverse motive. Asadar, acele structuri, chiar si serviciile, SIE si SRI, sunt deseori folosite in scopuri politice si nu pentru a face ceea ce trebuie sa faca prin constructia lor. Am indoieli serioase despre anchetele actuale si cele in desfasurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare alta structura pentru ca majoritatea tintelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care ii iau in vedere versus o investigatie legitima. Am rezerve in legatura cu investigatiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii.”

Americanul se referea si la sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, despre care spunea: „Am indoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutra corecta si obiectiva. Am indoieli serioase legate de asta.” Altfel, White a spus ca il intereseaza tara noastra datorita unei ingrijorari sincere. „O ingrijorare sincera pentru oamenii lasati in urma. Este un lucru bine stiut ca 5% din populatia bogata a Romaniei este interesata doar de propria bunastare, in timp ce 95% din populatia care munceste din greu si respecta legea se zbate pentru a supravietui.” 

Reactiile pe care White le-a avut fata de Kovesi in 2016 nu seamana cu acelea pe care le-a avut in decembrie 2015, intr-un alt interviu acordat site-ului politicscan.ro. La acea vreme, White expunea riscurile aduse de o eventuala schimbare a lui Kovesi din fruntea DNA: „Stiti, ar trebui sa facem doua lucruri: intai ar trebui sa avem un tablou corect al performantei doamnei Kovesi si apoi ar trebui sa ne intrebam cu cine o inlocuim si de ce? Care sunt optiunile? Pentru ca cel mai rau lucru care s-ar putea intampla e sa o inlocuiesti pe Kovesi cu cineva care e mai putin agresiv, mai putin inteligent, mai putin determinat si care sa nu fie obiectiv in lupta pentru prinderea coruptilor. Pozitia de sef al DNA e importanta, deoarece Romania e sufocata de coruptie.”

kovesi poze sef serviciilor secrete sua darren white fotografii virale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006254 (s)