News Flash:

Klaus Iohannis, validat de Curtea Constitutionala in functia de presedinte

21 Noiembrie 2014
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Curtea Constitutionala a validat, vineri, hotararile de validare a rezultatului alegerilor prezidentiale si a alegerii lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei, ceremonia, la care urmeaza sa participe presedintele ales si presedintele Traian Basescu, urmand sa aiba loc la ora 12.00.
Curtea Constitutionala a adoptat, in unanimitate, doua hotarari, una pentru validarea rezultatului alegerilor prezidentiale, iar cea de a doua pentru validarea alegerii in functia de presedinte a lui Klaus Iohannis.
La ora 12.00 urmeaza sa aiba loc ceremonia de validare a rezultatului alegerilor.
Lui Klaus Iohannis urmeaza sa i se inmaneze un exemplar al actului de validare a rezultatului alegerilor.
Conform Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, actul de validare a rezultatului alegerilor se intocmeste in trei exemplare, dintre care unul ramane la Curtea Constitutionala, unul se prezinta Parlamentului, pentru depunerea juramantului prevazut de Constitutie, iar al treilea se inmaneaza candidatului ales.
Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu participa, la ora 12.00, la sedinta de validare a alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei de catre plenul Curtii Constitutionale. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1122 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004640 (s)