News Flash:

Klaus Iohannis se adreseaza miercuri Parlamentului

16 Septembrie 2015
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis
Presedintele Klaus Iohannis se va adresa plenului reunit al celor doua Camere, miercuri, printre teme aflandu-se criza refugiatilor, votul prin corespondenta, un cod al incompatibilitatilor si reglementari privind alesii locali, fiind a treia oara cand se va adresa Parlamentului in mandatul sau.
Klaus Iohannis a cerut in 4 februarie sa vina in fata Parlamentului, printr-o scrisoare adresata presedintilor celor doua Camere. Potrivit unor surse oficiale, temele majore ale discursului vor fi legate de votul prin corespondenta si de un nou cod al incompatibilitatilor. Mai mult, Iohannis va vorbi si despre statutul alesilor locali.
Seful statului va aborda, de asemenea, si subiectul migratiei, in contextul crizei refugiatilor si al refuzului Romaniei de a accepta cotele obligatorii.
Klaus Iohannis declara, luni, ca tematica cotelor obligatorii este pe cale sa dispara din discursul liderilor europeni, iar Romania va cauta alte metode prin care sa isi arate solidaritarea, precizand ca subiectul migratiei va fi discutat inclusiv in Parlament.
Presedintele a aratat ca Romania trebuie sa isi puna "foarte serios" aceasta problema, a metodelor de a gasi rezolvari la criza imigrantilor, iar subiectul va fi discutat si in CSAT, urmand sa fie facute noi precizari.
Intrebat daca si Parlamentul ar trebui sa aiba un cuvant de spus in privinta acestui subiect, cum au indicat lideri politici precum presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, Klaus Iohannis a aratat ca o astfel de consultare este posibila, "dar nu uzuala". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1348 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007422 (s)