News Flash:

Klaus Iohannis, despre solicitarea de revocare a sefei DNA: Ministrul Justitiei nu a prezentat motive temeinice. Prestatia pe care ministrul Justitiei a avut-o, sincer, nu mi-a placut

23 Februarie 2018
932 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte 1

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu a prezentat motive temeinice pentru revocarea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Presedintele Iohannis a facut o declaratie de presa inainte de reuniunea informala a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum si viitoarea componenta a Parlamentului European pentru 2019-2024.
"Este o procedura care va mai dura. M-am exprimat institutional, dar asta e parerea mea. Nu am vazut raportul, nu l-a vazut nimeni. Prestatia pe care a avut-o, sincer, nu mi-a placut. Ce ne-a prezentat a fost total de claritate si temeinicie. Nu au fost motive temeinice pentru a propune revocarea”, a spus Iohannis. 

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu i-a placut prestatia ministrului Justitiei de aseara, dar ca nu va face alte declaratii fara sa vada inainte raportul publicat de Ministerul Justitiei, atata timp cat site-ul este in continuare blocat.

"Ceea ce am auzit aseara nu a fost de natura sa-mi schimbe opinia", a spus seful statului.
Presedintele Iohannis participa la reuniunea informala a Consiliului European, la Bruxelles, pe agenda dezbaterilor fiind subiecte legate de negocierile privind viitorul Cadru Financiar Multianual post 2020, precum si viitoarea componenta a Parlamentului European pentru 2019-2024. 

In ceea ce priveste viitorul buget al Uniunii Europene post 2020, reuniunea liderilor europeni isi propune sa aduca o serie de clarificari in privinta calendarului procesului de negociere, prioritatile care vor fi finantate cu precadere, dar si disponibilitatea statelor membre de a-si majora contributia la bugetul Uniunii, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

„Presedintele Romaniei va evidentia importanta mentinerii unitatii statelor membre in procesul de negociere pentru ajungerea la un acord cat mai curand posibil. In acest context, Presedintele Klaus Iohannis va sublinia faptul ca Romania, in calitate de tara care va detine Presedintia Consiliului UE in primul semestru al anului 2019, va actiona pentru facilitarea unui acord politic in vederea construirii unui buget modern si eficient al Uniunii Europene dupa 2020”, se arata in documentul citat.

De asemenea, seful statului va pleda pentru un viitor buget al UE care sa raspunda prioritatilor si nevoilor tuturor statelor membre.

„In acest context, Presedintele Romaniei se va pronunta pentru finantarea adecvata a politicii de coeziune in vederea reducerii decalajelor existente dintre statele membre, concomitent cu reformarea acesteia pentru a raspunde cat mai bine nevoilor actuale ale Uniunii Europene. In ceea ce priveste noile prioritati ale Uniunii, precum politica de aparare, migratia, inovarea, cercetarea, initiativele legate de tineret, Presedintele Klaus Iohannis va sublinia ca acestea trebuie sa fie finantate in viitorul buget al UE, fara a fi afectate, insa, alocarile pentru politicile traditionale ale Uniunii”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

In privinta aspectelor institutionale, in cadrul reuniunii Consiliului European vor fi abordate chestiuni legate de componenta Parlamentului European pentru mandatul 2019-2024, candidatii „cap de lista” ai partidelor politice europene (Spitzenkandidaten), dar si listele transnationale.

Cu privire la viitoarea componenta a Parlamentului European, seful statului va sublinia ca Romania sustine propunerea legislativului european privind noua distributie a mandatelor in perioada 2019-2024. Conform acestei propuneri, Romania va avea 33 de europarlamentari, cu unul in plus fata de actuala legislatura.


tudorel toader
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1298 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006831 (s)