News Flash:

Klaus Iohannis despre definirea constitutionala a casatoriei: "Este gresit sa mergem pe calea fanatismului religios"

20 Octombrie 2016
1021 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus johanis
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, intrebat in legatura cu propunerea Coalitei pentru Familie de revizuire a Constitutiei, ca "este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative", fiind adeptul tolerantei si al deschiderii.

"Nu am ce sa-i raspund. In chestiunea revizuirii Constitutiei inca nu este randul meu sa ma exprim. Insa in acest context cred ca este foarte important sa reiterez un lucru in care cred fiindca eu provin dintr-o minoritate etnica si religioasa, eu cred ca trebuie sa revenim la ceea ce se numeste toleranta si acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune si cu rele. Nu suntem toti la fel, nu toate gupurile etnice si toate grupurile religioase sunt la fel. Este gresit sa dam ascultare sau sa mergem pe calea fanatismului religios si a solicitarilor ultimative. Eu nu cred in ele si nu le sprijin. Sunt adeptul tolerantei, al increderii si deschiderii spre celalalt", a spus presedinte intrebat in legatura cu solicitarea presedintelui Aliantei Evanghelice din Romania de a-si exprima punctul de vedere referitor la propunerea Coalitiei.
La 20 iulie, Curtea Constitutionala a dat aviz pozitiv pentru initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei, in sensul in care aceasta respecta limitele revizuirii, insa judecatorii nu s-au pronuntat pe fondul problemei-definirea casatoriei ca uniune intre femeie si barbat - nici asupra oportunitatii.

Decizia a fost luata in unanimitate si, drept consecinta, initiativa poate intra in dezbaterea Parlamentului, unde este insa nevoie de o majoritate calificata pentru a fi adoptata. In cazul in care ar fi aprobata de Parlament, propunerea trebuie sa fie suspusa si unui referendum national.

klaus iohannis toleranta
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005405 (s)