News Flash:

Judetele cu cele mai multe salarii de peste 5.000 de lei pe luna

14 Aprilie 2015
1416 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit 1
83% din angajatii din Romania au salarii cuprinse intre 975 de lei brut pe luna (nivelul salariului minim pe economie) si 2.415 lei brut pe luna (nivelul salariului mediu pe economie), arata datele centralizate de ZF pe baza informatiilor de la Inspectia Muncii.
De asemenea, 13% din salariati castiga intre 2.415 lei brut pe luna si 5.000 de lei, in timp ce numai 4% din angajatii din Romania au salarii mai mari de 5.000 de lei brut pe luna, potrivit ZF.

„Marii angajatori din ultimii ani au fost companiile din retail sau din productie. In ambele domenii procentul personalului de conducere raportat la efectivul total de salariati este scazut, iar cei mai multi salariati din aceste domenii lucreaza ca lucratori comerciali sau ca muncitori in fabrici, unde salariul este la nivelul salariului minim pe economie sau putin peste“, a explicat Oana Datki, South East Europe managing partner in cadrul firmei cu activitati in domeniul resurselor umane Consulteam. Totusi, spune ea, situatia s-a mai schimbat in ultimii ani, odata cu dezvoltarea centrelor de servicii de externalizare sau cu angajarile facute in sectorul IT, unde salariile de inceput se apropie de nivelul salariului mediu pe economie.
 Mediafax.ro

Galerie Foto

salarii
salarii inspectia muncii marii angajatori
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1187 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007985 (s)