News Flash:

Judecatorul Simona Marcu este noul presedinte al CSM

5 Ianuarie 2018
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
simona marcu Copie

Judecatorul ICCJ Simona Marcu este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), magistratul fiind singurul candidat pentru aceasta functie.
Decizia a fost luata cu 11 voturi pentru si opt impotriva.

La audieri, judecatorul Andreea Chis a intrebat-o pe Simona Marcu daca ar fi dispusa sa voteze la vedere in privinta apararii independentei justitiei privind anumite articole, raspunsul judecatoarei fiind afirmativ.

"Nu orice afirmatie din spatiul public trebuie sa atraga automat o aparare de independenta, ci trebuie sa verificam daca exista o baza factuala si daca s-a comis realmente o intruziune", a spus magistratul.
In ceea ce priveste comunicarea cu mass-media, judecatorul spune ca ar prefera ca plenul sa fie un pic mai vizibil, cu mesaje tintite, clare si unitare, precizand ca ar fi necesari specialisti in comunicare. Totodata, magistratul spune ca ar face un demers la CNA pentru a reglementa limitele unui realizator de emisiuni.

Intrebata daca adoptarea legilor justitiei in forma actuala este de natura a reforma sistemul judiciar sau de a duce la un regres, Marcu a spus: "O intrebare care nu e legata de candidatura mea. Ca o parere personala, sunt foarte multe lucruri bune in aceste proiecte de acte normative. Sunt si unele chestiuni care pot ridica unele probleme. Ele au fost mentionate in avizul exprimat de CSM, se regasesc si in obiectiile de neconstitutionalte formulate de catre ICCJ, astfel incat vom vedea ce va decide CCR. As evita sa transez eu aceasta chestiune".

In ceea ce priveste protestele magistratilor, de la sfarsitul anului, Marcu a spus: "Cred ca trebuie sa identificam punti de legatura intre noi si sa transmitem un mesaj de unitate in exterior. Primul an in consiliu a fost destul de zbuciumat. As spune ca nu din cauza noastra, dar intregul context, economic, politic. Fiecare dintre noi a reactionat la cald asa cum a crezut ca e mai bine."

De asemenea, judecatoarea a fost intrebata de Cristian Ban, procuror, ce vot ar da in Parlament, privind legile justitiei, daca ar avea posibilitatea. "As lua in considerare evolutiile, opinia colegilor de la Iccj si m-as exprima in deplina cunostinta de cauza si cu deplina responsabilitate", a raspuns Marcu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1090 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004841 (s)