News Flash:

Judecatorii au respins cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Becali

27 Iulie 2016
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan becali
 Magistratii de la Judecatoria Sectorului 4 au respins miercuri cererea de eliberare conditionata a lui Ioan Becali, care are de executat o pedeapsa de 6 ani si 4 luni inchisoare primita in dosarul transferurilor din fotbal. 

Instanta a mai decis ca Ioan Becali are dreptul sa reitereze cererea de eliberare conditionata in iunie 2017, insa decizia nu este definitiva. 

Ioan Becali le-a cerut miercuri magistratilor de la Judecatoria Sectorului 4 sa il elibereze conditionat din inchisoare, sustinand ca este bolnav si nu vrea sa moara in penitenciar. 

Avocatul lui Ioan Becali a sustinut in sala de judecata ca fostul impresar a indeplinit fractia din pedeapsa pentru a fi eliberat din inchisoare si are probleme medicale, fiind internat de mai multe ori in spital. 

"Ioan Becali a fost internat de mai multe ori in spital public, are multe probleme de sanatate, are nevoie de ingrijiri medicale. A avut parte de 14 recompense, din care 3 permisii, restul suplimentare drept la pachet si vizita. In timpul permisiilor a dovedit ca respecta comunitatea. In luna martie, a avut o permisie de 5 zile", a declarat avocatul. 

"Nu vreau sa mor in penitenciar! Vreau sa mor in bratele familiei!", a spus si Ioan Becali in instanta. 

De cealalta parte, procurorul de sedinta a declarat ca nu exista nicio dovada ca Ioan Becali a platit prejudiciul in dosarul transferurilor, aceasta fiind o conditie pentru eliberarea conditionata. 

"Plata obligatiilor civile tine de reeducarea in penitenciar. Nu exista nicio dovada ca Ioan Becali intelege sa acopere prejudiciul si sa arate ca si-a schimbat atitudinea, ca da dovezi de indreptare", a aratat procurorul.

Ioan Becali a recunoscut ca nu a platit prejudiciul din dosarul transferurilor, sustinand ca are averea sub sechestru, printre care si un bloc evaluat la un milion de euro. 

Fostul impresar se afla incarcerat la Penitenciarul Jilava, dupa ce a stat aproape doi ani la Penitenciarul Poarta Alba, timp in care a facut trei cereri de eliberare conditionata, toate fiind insa respinse de instantele din Constanta. 

In martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani si 4 luni inchisoare in dosarul transferurilor, alaturi de alti sapte reprezentanti ai fotbalului romanesc. In prezent, doar Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea se mai afla in detentie, restul fiind eliberati conditionat. 

Potrivit DNA, faptele savarsite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obtinuti din transferuri fiind "spalati" prin intermediul unor firme off-shore. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006349 (s)