News Flash:

John Kerry anunta ca SUA vor primi mai multi refugiati

21 Septembrie 2015
1517 Vizualizari | 0 Comentarii
John Kerry
Statele Unite vor primi 15.000 de refugiati suplimentari din toata lumea anul viitor, marind nivelul actual la 85.000 in 2016 si la 100.000 in 2017, a declarat duminica secretarul de Stat american, John Kerry, dupa discutii cu omologul sau german, relateaza Reuters in pagina online.
Kerry nu a precizat cati dintre refugiati vor fi din Siria, dar a promis ca Statele Unite sunt pregatite sa ajute.
"In consultare cu Congresul, vom continua sa exploram modalitati de a creste aceste numere, mentinand in acelasi timp securitatea", a declarat Kerry intr-o conferinta la Berlin, dupa ce s-a intalnit cu ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.
"Nevoia este enorma, dar suntem hotarati sa raspundem provocarii", a afirmat el.
Anuntul lui Kerry intervine in urma apelurilor adresate presedintelui american Barack Obama pentru a ajuta mai mult in aceasta criza. Obama anuntase ca SUA vor accepta cel putin 10.000 de sirieni anul viitor.
Unii republicani au avertizat insa ca administratia permite intrarea in tara a unor potentiali teroristi. Organizatiile umanitare au criticat insa planurile de a accepta doar 10.000 de sirieni, avand in vedere economia si populatia americana. Acestea au cerut sa fie acceptati de zece ori mai multi.
Kerry a pledat pentru noi eforturi in vederea unei solutii politice pentru aceasta criza, cerand Rusiei si Iranului, care il sustin pe presedintele Bashar al-Assad, sa il convinga sa negocieze incheierea conflictului.
In timp ce se afla la Londra sambata, Kerry a repetat ca presedintele sirian trebuie sa plece de la putere, dar a apreciat ca conditiile si momentul plecarii depind de negocieri. Mediafax.ro

statele unite berlin walter steinmeier
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006089 (s)