News Flash:

Jean-Claude Juncker si FranIois Hollande au salutat noile propuneri ale Guvernului de la Atena

23 Iunie 2015
943 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia2
Un summit extraordinar pe tema datoriei Greciei al sefilor de stat si de guvern din zona euro a avut loc luni seara la Bruxelles, la finalul caruia seful Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a salutat noile propuneri ale Atenei, apreciind ca "reprezinta un progres major".
Summitul extraordinar al sefilor de stat si de guvern din zona euro a fost precedat de o reuniune a Eurogrupului. Reuniunea celor 19 ministri de Finante din zona euro s-a incheiat fara progrese majore, chiar daca propunerile Guvernului de la Atena au fost primite mai degraba pozitiv, relateaza Le Monde in pagina electronica.
"Grecii au facut o propunere care reprezinta un progres major", a declarat Jean-Claude Juncker la finalul summitului sefilor de stat si de guvern din zona euro.
"Le vom propune grecilor un pachet de 35 de miliarde de euro pentru crestere si creare de locuri de munca in Grecia", a continuat el.
Potrivit lui Juncker, un acord intre Grecia si creditorii sai - BCE, UE si FMI - va fi semnat, cel mai probabil, in cursul acestei saptamani.
"Nu poti sa te joci cu prelungiri", a avertizat el.
La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca e nevoie de "o munca in regim intensiv", deoarece timpul este "foarte scurt".
Merkel a evitat sa se pronunte asupra unei eventuale restructurari a datoriei Greciei, in schimb si-a exprimat dorinta ca aceasta tara sa ramana in zona euro.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1103 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004729 (s)