News Flash:

Iti place soriciul de porc? Atunci trebuie sa stii asta inainte sa il consumi!

6 Decembrie 2017
3048 Vizualizari | 0 Comentarii
soric

Soriciul este – piele de porc parlita sau oparita si curatata de par pentru a deveni comestibila.

Nu exista Craciun fara sorici, dar cum faci sa il servesti cat mai moale si mai gustos pe masa pregatita pentru familie si prieteni.

Soriciul este foarte caloric, are continut mare de grasimi si proteine,dar mai mult proteine de calitate inferioara,cum e colagenul.E greu digerabil si nu e indicat in cantitati mari, mai ales de cei care sufera de afectiuni hepatice,biliare sau pancreatice” spun specialistii, consultanti in nutritie.

Nutritionistul ne recomanda sa dam la o parte soriciul si sa consumam, in schimb pulpa sau muschiul de porc deoarece, pe langa cantitatea marea de proteine mai contine si vitamine din grupul B si mult fier.
La fel ficatul care contine foarte mult fier si B-uri dar si nucleoproteine si de aceea ca orice viscer e bine de evitat de pacientii cu guta.

”Soriciul e la fel ca pielea de la pui pe care majoritatea persoanelor o arunca. Nu are valoarea nutritiva a carnii pentru ca e facut din tesut conjunctiv”.

Daca vreti totusi sa mancati sorici nu exagerati si curatati-l foarte bine de grasime.


soriciul nutritionistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0911 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012907 (s)