News Flash:

Iti place sa mananci rosiile cu branza? Ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

18 Iunie 2018
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
rosie

Rosiile sunt extraordinare intr-o cura de slabire, scad pofta de mancare diminuand nivelul de grelina, au un continut mare de apa si fibre, iar din punct de vedere al caloriilor, o rosie medie are in jur de 20 calorii, potrivit doctorulzilei.ro.

Dar, in combinatie cu branza ar putea aduce cateva kilograme in plus. Iata ce ne sfatuieste nutritionistul Mihaela Bilic: ”Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decat rosiile cu branza…fara paine, o sa spuneti, ca sa nu ne ingrasam:

Problema e ca nu painea ingrasa (sau nu la fel de tare) precum branza. Si cand spun branza ma refer la orice tip de branzeturi, indiferent de cat sunt de sarate: cas si telemea proaspata, telemea veche (maturata), mozzarella, cascavaluri, branza de burduf sau framantata.

Desi contine la fel de multe proteine ca si carnea si pestele, in branzeturi avem de 3 ori mai multa grasime.

In plus o felie de branza de 100g o mananci intr-o clipa, la carne e mai mult de mestecat. Apropo de gramaj, portia corecta de branza e de 70g, adica acele pachete ridicol de mici de la supermarket contin 3 portii!!

Unde sunt vremurile in care cumparai branza cu calupul? Acum asist la o adevarata conspiratie a producatorilor, parca si-au propus cu totii sa ne invete ce inseamna portia corecta!

O felie mare cat palma si groasa de un deget are DOAR 200g si e pretios pusa intr-un pachet individual tras in vid. Deja cand gasesti pachete de jumatate de kilogram se numeste desfrau.

E spre binele nostru, credeti-ma! E usor sa mananci prea multa branza daca bucata e mare. Asa, cu pachetul mic, esti mai atent. Nu de alta dar branza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de baza, care se mananca cu sutele de grame.

Branza e un rasfat, un condiment, un ingredient al mancarii. Si da, puteti manca fara grija rosii cu branza, cu conditia ca rosiile sa ocupe 80% din farfuria voastra.
Cu alte cuvinte puneti cateva cubulete de branza peste un castron de rosii. Si atentie la ulei, branza are deja grasimea inclusa!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.


rosiile rosie felie branza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006212 (s)