News Flash:

Italia respinge declaratia de independenta a Cataloniei

11 Octombrie 2017
881 Vizualizari | 0 Comentarii
catalonia flags full 169
Italia nu recunoaste independenta proclamata unilateral de regiunea Catalonia si considera ca integritatea teritoriala a Spaniei trebuie pastrata, a declarat marti ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, relateaza site-ul agentiei Tass.
"In ultimele saptamani, am invitat in mod repetat guvernul catalan sa se implice intr-un dialog constructiv cu Madridul, in conformitate cu principiul mentinerii unitatii statului si cu respectarea principiilor autonomiei, asa cum prevede Constitutia spaniola. Italia considera ca declaratia unilaterala de independenta si escaladarea violentelor sunt inadmisibile. Credem ca guvernul spaniol va putea sa mentina legea si ordinea, cu respectarea drepturilor cetatenilor", a transmis Alfano.
Carles Puigdemont, seful executivului Cataloniei, a semnat, marti seara, alaturi de alti lideri regionali, o declaratie de independenta fata de Spania, insa acest act nu va intra in vigoare pentru a permite desfasurarea unor negocieri cu guvernul de la Madrid.
Regiunea Catalonia a organizat la 1 octombrie un referendum pe tema independentei, considerat neconstitutional de guvernul Spaniei si de Uniunea Europeana. 90% dintre catalani s-au pronuntat in favoarea independentei fata de Spania, dupa numararea a peste 2,2 milioane de voturi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006928 (s)