News Flash:

Istoricul Neagu Djuvara isi amana conferinta programata pe 2 noiembrie, la TNB

12 Septembrie 2016
965 Vizualizari | 0 Comentarii
neagu djuvara
Istoricul si scriitorul Neagu Djuvara, care a implinit in aceasta vara varsta de 100 de ani, isi amana conferinta „Ce-am facut in ultima suta de ani”, programata pe 2 noiembrie, la Sala Studio a TNB din cauza unor probleme de sanatate, informeaza reprezentantii Teatrului National Bucuresti.
Desi acceptase cu placere invitatia directorul TNB Ion Caramitru de a deschide noua serie a Conferintelor Teatrului National, din motive de sanatate, istoricul, scriitorul si filosoful Neagu Djuvara se vede nevoit sa amane conferinta programata pe 2 octombrie 2016, la Sala Studio, , informeaza reprezentantii TNB, acestia manifestandu-si speranta ca „intalnirea cu mult indragitul istoric si scriitor sa aiba loc cat mai curand.”
Contravaloarea biletelor cumparate poate fi recuperata de la Casa de Bilete a TNB pentru biletele cumparate la casa si de pe mystage.ro pentru cele achizitionate online.
Nascut in plin razboi mondial, Neagu Djuvara venea pe lume la 18 august 1916, la Bucuresti, intr-o familie boiereasca de origine aromana, care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati si universitari.
Istoric, diplomat, filosof, jurnalist si romancier, Neagu Djuvara isi obtine licenta la Sorbona (istorie, 1937) si doctoratul in drept (Paris, 1940). Participa la campania din Basarabia si Transnistria (iunie–noiembrie 1941) si este ranit in apropiere de Odessa. Intrat prin concurs la Ministerul de Externe in 1943, este trimis curier diplomatic la Stockholm in dimineata zilei de 23 august 1944, in legatura cu negocierile de pace cu URSS. La Stockholm, functioneaza ca secretar de legatie pana in septembrie 1947, cand comunistii preiau si Externele. Ramane in exil, militand, pana in 1961, in diverse organizatii ale diasporei. In 1961 pleaca in Republica Niger, unde va sta 23 de ani in calitate de consilier diplomatic si juridic al Ministerului nigerian al Afacerilor Straine si, concomitent, profesor de drept international si de istorie economica la Universitatea din Niamey. In 1972, obtine doctoratul de stat la Sorbona cu o teza de filosofie a istoriei. Din 1984 este secretar general al Casei Romanesti de la Paris, pana in 1990, cand se intoarce in tara. Este membru de onoare al Institutului de Istorie „A.D. Xenopol“ din Iasi si al Institutului de Istorie „N. Iorga“ din Bucuresti.
Titlurile celor trei conferinte sustinute de Neagu Djuvara la Teatrul National Bucuresti sunt: „Razboiul de 77 de ani”; „O scurta experienta cu Serviciile occidentale de spionaj;” „Neagu Djuvara: Actor si interpret de poezie”.
Initiate cu aproape opt decenii in urma de Ion Marin Sadoveanu, Conferintele Teatrului National au revenit pe scena Salii Atelier incepand din anul 2006 cu prelegerile unor personalitati marcante ale culturii romane pe teme dintre cele mai diverse si incitante.
Adunate intr-o colectie de DVD-uri care-si propune sa pastreze aceste marturii de intelepciune, cultura si civilizatie, 32 dintre conferintele stagiunilor anterioare pot fi achizitionate la agentia de bilete sau in foaierele salilor inainte sau dupa spectacole.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007029 (s)