News Flash:

Istoricul Neagu Djuvara implineste joi 100 de ani

18 August 2016
1024 Vizualizari | 0 Comentarii
neagu djuvara
Istoricul Neagu Djuvara implineste joi, 18 august, varsta de o suta de ani, acesta fiind decorat in urma cu o saptamana cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler de catre presedintele Klaus Iohannis, "cu prilejul aniversarii unui secol de viata in semn de inalta apreciere".
Neagu Djuvara, care implineste 100 de ani in 18 august, a fost decorat cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de cavaler "cu prilejul aniversarii unui secol de viata, in semn de inalta apreciere pentru daruirea cu care si-a servit patria, prin angajamentul personal in procesele politice, diplomatice si culturale ce au promovat valorile, istoria si imaginea tarii noastre in lume, precum si pentru inalta tinuta morala de care a dat dovada de-a lungul timpului".
Memorialist, filosof al istoriei si istoric, Djuvara este unanim recunoscut drept unul dintre cei mai importanti intelectuali romani. A fost decorat, in martie 2010, de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul, cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Ofiter, distinctie culturala a statului francez. Iar in octombrie 2012 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti.
Neagu Djuvara s-a nascut la Bucuresti in 1916, intr-o familie de origine aromana asezata in tarile romane la sfarsitul secolului al XVIII-lea, care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati si universitari. El este licentiat in litere la Sorbona (istorie, 1937) si doctor in drept (Paris, 1940). A luat parte la campania din Basarabia si Transnistria ca elev-ofiter de rezerva (iunie-noiembrie 1941) si a fost ranit in apropiere de Odessa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1244 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007072 (s)