News Flash:

Islanda – raiul pe pamant! Ce nu stiai despre tara unde inchisorile sunt transformate in hoteluri

19 Iulie 2018
887 Vizualizari | 0 Comentarii
islanda

Islanda este cea mai traditionalista si progresiva tara din Europa. Ea stie bine care isi sunt valorile si nu incearca sa-si distruga trecutul sau sa nege prezentul.

Aceasta tara este cu adevarat uimitoare, unele curiozitati despre ea o sa te lase cu gura cascata.

Capela pentru troli si specialisti de elfi

Inca din timpurile in care tara a decis sa treaca la crestinism, conditia a fost ca elfii sa nu sufere din aceasta cauza. Si astazi aici multi cred in existenta acestor omuleti magici si exista si specialisti care incearca sa-i convinga sa nu distruga tehnica de constructie, daca santierul ii deranjeaza.

Indicator care atentioneaza ca aici exista elfi

Trolii la fel sunt bagati in seama in aceasta tara. Ei se aseamana cu niste pitici si vin de Craciun in locul lui Mos Craciun. In ograzile oamenilor pot fi vazute casute mici si capele, speciale pentru acesti omuleti. In acest fel, se incearca trecerea trolilor la crestinism, mai ales ca tara este crestina de mult.

Apropo, islandezii stiu sa citeasca texte vechi norvegiene, din vremurile precrestine. Iar limba lor materna practic nu s-a schimbat inca din acele timpuri.

Islanda este tara in care pentru prima data in lume a fost aleasa o femeie presedinte – Vigdis Finnbogadottir. Iar pe fotoliul de prim-ministru au urcat in nenumarate randuri femei.

In aceasta tara nimeni nu este uimit de un barbat in fusta, dar in schimb legislatia interzice cluburile de striptease: statisticile arata ca aceste localuri sunt legate de traficul de fiinte umane, in special de femei din Europa de Est, ceea ce inseamna ca astfel sunt protejate si fetele din tara noastra.

In Islanda este toleranta zero violentei. Spre deosebire de multe alte tari, aici ziarele nu au rubrici destinate noutatilor criminale. Cea mai mare crima de aici este furtul de automobile, care ulterior sunt lasate pe undeva, iar politia le intoarce proprietarilor. Se mai intampla sa aiba loc si scandaluri de coruptie.


Datorita faptului ca nivelul criminalitatii este scazut, politia se dedica mai mult cetatenilor: ii ajuta sa gaseasca o anumita adresa sau le acorda primul ajutor medical.

De asemenea, conturile de instagram ale politistilor islandezi sunt foarte dragute ( fotografia de mai sus este un exemplu), iar camerele libere din inchisori sunt oferite turistilor pentru cazare ( cu amenajare decenta).

Atunci cand in Islanda se pierde o persoana, toata tara contribuie la cautarea ei.

Nivelul scazut al criminalitatii se datoreaza si politicii imigrationale stricte. Cetatenia islandeza este foarte greu de obtinut, pentru asta trebuie cel putin sa impartasesti aceleasi valori ca si ei: viata, demnitatea, inviolabilitatea fizica si sexuala. Islandezii stiu ca europenii sunt mult mai predispusi la violenta, de aceea nu sunt foarte ospitalieri cu ei.

In aceasta tara fiecare mama este sigura ca nu va muri de foame, copilul va putea merge la gradinita si va avea o educatie minunata. Aici fiecare om citeste in medie cate 4 carti pe an, sunt spitale si medici foarte buni.
Islanda pare a fi un rai, cu exceptia climei greu de tolerat. Toata iarna este noapte polara, iar vara este ziua polara. Aici temperatura nu creste mai mult de 15 grade.


islanda
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007561 (s)