News Flash:

ISJ Timis se muta in casa noua

1 Februarie 2015
1351 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectoratul Scolar Timis va trebui sa se mute in aceasta vara din actuala cladire. S-a gasit o varianta pentru spatiul in care se va muta activitatea institutiei, rezultata in urma discutiilor cu reprezentantii primariei.
Reprezentantii primariei si cei ai Inspectoratului Scolar Timis au ajuns la concluzia ca o varianta pentru mutarea activitatii institutiei ar fi Liceul Tehnologic Agricol Petru Botis, din Calea Aradului - aceasta unitate scolara va fi absorbita de Liceul Silvic, conform noului plan scolar. In cazul in care cladirea si anexele vor ramane goale, atunci reprezentantii inspectoratului o vor putea ocupa.
In prezent, Inspectoratul Scolar Judetean Timis isi desfasoara activitatea in aproximativ 2000 de metri patrati, angajatii fiind oarecum inghesuiti. Aura Danielescu, inspectorul scoar general de Timis, a fost saptamana aceasta la Bucuresti, unde a avut o discutie cu ministrul Educatiei, care a asigurat-o ca va sprijini inspectoratul in aceasta mutare.
In luna noiembrie a anului 2014, Inspectoratului Scolar Timis i-a expirat contractul de inchiriere a cladirii de pe strada CD Loga. Conform contractului incheiat cu Fundatia Caritatea, proprietarul cladirii, inspectoratul are timp pana in luna iunie a anului 2015 sa paraseasca actuala cladire, cu atat mai mult cu cat proprietarul are si cumparatori pentru ea.
Chiria pentru cladirea ISJ este de 13.000 de lei pe luna si nu a mai fost modificata de ani de zile.
„Daca acel spatiu de la Botis se elibereaza si daca dumnealor (primaria, consiliul local – n.r.) sunt de acord, pe noi ne-ar interesa acel spatiu, insa nu putem lua toate cladirile, pentru ca nu ne permitem din punct de vedere financiar. Ne trebuie o singura cladire si poate o cladire in spate pentru o sala de conferinte, daca ministerul ne va da fonduri pentru asa ceva. Eu am fost la domnul ministru si acesta ne-a promis ca ne da tot sprijinul din punct de vedere financiar, in limita posibilitatilor pentru a amenaja spatiul. Pana acum nu ni s-a oferit alta varianta pentru mutare, de catre primarie, in afara de Petru Botis. Nu e neaparat varianta noastra. Noi ne-am adresat lor cu mult inainte de a se pune problema comasarii celor doua licee. Daca se muta din punct de vedere fizic Agricolul dincolo, atunci ar fi o oportunitate, in conditiile in care spatiul revine primariei”, spune Aura Danielescu, inspector scolar general de Timis.

cladire liceul silvic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004743 (s)