News Flash:

Isarescu: Nu ne-a trecut prin cap sa jucam aurul Romaniei la pacanele

29 Iunie 2018
781 Vizualizari | 0 Comentarii
isarescu

„Nu am facut si nici macar nu ne-a trecut prin cap sa jucam aurul (n.n.- din rezerva Romaniei) la pacanele”, a declarat vineri guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.
„Aurul din rezerva Romaniei este pastrat in Banca Angliei, un custode solid din toate punctele de vedere. Plasarea in arbitraj sau in diverse operatiuni pe pietele internationale prezinta riscuri, avand in vedere evolutiile globale, astfel ca am considerat ca nu este oportun sa efectuam astfel de plasamente. Deci nu am facut si nici macar nu ne-a trecut prin cap sa jucam aurul la pacanele, cum a spus recent un... personaj”, a declarat Mugur Isarescu, la conferinta de prezentare a Raportului BNR pe anul 2017.

Un capitol special din Raport analizeaza evolutia rezervei de aur a Romaniei in perioada postdecembrista, aratand ca aceasta a crescut cu 30 de tone intre anii 1989 si 2000, dupa care s-a mentinut constanta, greutatea totala actuala fiind de 307,3 tone.

„Daca mai punem la socoteala si aurul depus in alta parte cu documentele de rigoare, dar inca nerecunoscut, avem imaginea unei rezerve solide”, a mai spus guvernatorul BNR, referindu-se - dar fara sa-l nominalizeze - la tezaurul romanesc din Rusia.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006115 (s)