News Flash:

Isarescu: Nu am inclus pesta porcina in calculele noastre de inflatie

8 August 2018
753 Vizualizari | 0 Comentarii
isarescu

Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a declarat miercuri ca pesta porcina africana nu a fost inclusa in calculele prognozei de inflatie, dar importurile masive de carne inregistrate dupa declansarea acestei crize sunt „o realitate”.
„Pesta porcina nu am inclus-o in calculele noastre. S-au importat insa cantitati mari de carne in aceasta perioada, ceea ce este o realitate”, a spus Mugur Isarescu, dupa conferinta de prezentare a noului Raport asupra inflatiei.

„Avem oameni care se plimba prin piete si se uita la preturi; consideram ca preturile la alimente sunt rezonabile si va asiguram ca inflatia tinde in jos”, a mai spus guvernatorul.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a revizuit usor in jos proiectia de inflatie, de la 3,6% la 3,5%, pentru sfarsitul anului 2018. Potrivit prognozelor bancii centrale, inflatia se va mentine, in urmatorii doi ani, in intervalul 1,5%-3,5% din jurul tintei de 2% „daca nu vor fi socuri exogene”, a precizat Mugur Isarescu.
Guvernatorul BNR a artas atentia asupra costurilor cu energia si cu forta de munca, factori care ar putea determina companiile sa recurga la majorari de preturi. De asemenea, si asteptarile create in spatiul public „dupa repetarea cifrei de 5% cateva luni la rand pe burtierele televiziunilor creeaza preziuni inflationiste”, a mai spus seful bancii centrale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005482 (s)