News Flash:

Irimescu: Sper ca nu am afectat grav un producator, dar poate am salvat viata unor copii

3 Martie 2016
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
achim irimescu
Dovada legaturii dintre branza cu E.Coli de la "Lactate Bradet" si cazurile bebelusilor din Arges imbolnaviti nu exista, Ministerul Sanatatii avand datoria sa finalizeze ancheta, afirma ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, apreciind insa ca, prin indicarea producatorului, poate a salvat alte vieti.
"Eu o sa va spun cum se vede situatia de la mine si de ce am decis sa fiu atat de transparent. In primul rand, cred ca se face o confuzie imensa intre valori. Nu cred ca putem pune in balanta viata unor copii cu orice altceva. Nu cred ca este un mod corect si moral a vedea astfel lucrurile. Desigur, nu exista dovada legaturii dintre branza incriminata si cazurile respective, fiind de datoria Ministerului Sanatatii sa duca la capat ancheta. Insa, din informatiile pe care le aveam cand am iesit public, rezulta ca lotul de branza de 25 kg de la fabrica respectiva, nu a mai fost regasita nici la producator, nici la unitatile de comercializare", a scris Irimescu pe pagina sa de Facebook.
El a explicat ca, astfel, cantitatea respectiva de branza infestata cu e-coli se regasea in gospodariile consumatorilor, putand face alte victime.
"Oamenii aceia nu stiau ce au in frigider si ce puteau sa le dea copiilor! Sper ca nu a fost afectat grav un producator, dar poate am salvat astfel viata unor copii si asta moral imi da liniste. In cazul in care ar fi fost afectati alti copii, mi s-ar fi reprosat ca am stiut numele producatorului si l-am tainuit", a precizat ministrul.
Irimescu considera ca a furnizat informatia privind producatorul de la care provenea branza infestata in mod transparent, fiind cunoscuta deja la momentul declaratiei de jurnalisti "pe surse", acestia solicitandu-i doar confirmarea.
Ministrul a afirmat marti ca bacteria E. Coli O26, care a fost cauza imbolnavirii bebelusilor din Arges, a fost descoperita in produse lactate ale firmei "Lactate Bradet" din Curtea de Arges.
El a indicat la acel moment ca vor continua controalele si, in paralel, este asteptat rezultatul testelor pentru aproximativ 140 de probe prelevate de la produsele lactate, dupa ce bacteria E. Coli a fost descoperita in produsele din judetul Arges.
Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Dorin Marasoiu, a catalogat miercuri seara drept iresponsabile afirmatiile ministrului Agriculturii referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Bradet" si a precizat ca declaratiile au fost facute fara o verificare temeinica.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006756 (s)