News Flash:

Iordache: Avem restante, dar in perioada urmatoare vor fi indeplinite

15 Noiembrie 2017
899 Vizualizari | 0 Comentarii
Florin Iordache

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat miercuri, referitor la raportul MCV, ca Romania mai are inca restante in ceea ce priveste indeplinirea recomandarilor Comisiei Europene, dar a precizat ca acestea vor fi indeplinite in perioada urmatoare, astfel incat tara noastra sa nu se mai afle sub monitorizare incepand de anul viitor.
”Cuvintele care se degaja la prima citire (a raportului MCV - n. red.) sunt acelea de transparenta, de continuare a reformelor, de responsabilitate, lucru pe care il facem si noi acum, si de o continuare a discutiilor intre autoritati. Deci eu cred ca printr-o mai mare colaborare intre toate autoritatile care sunt implicate in acest proces fara indoiala in anul 2018 raportul MCV va arata ca intr-adevar Mecanismul de cooperare si verificare pentru Romania sa fie ridicat”, a declarat Florin Iordache.
 
El a sustinut ca o parte dintre conditionalitatile impuse de Comisia Europeana Romaniei au fost deja indeplinite, o parte sunt in curs de indeplinire, iar altele, care inseamna legislatia si colaborarea institutionala intre autoritati, sunt acum in desfasurare.
 
”Codul de conduita a fost adoptat, sunt alte chestiuni care vizeaza colaborarea institutionala si punerea in concordanta cu deciziile CCR, deci, daca citim foarte atent acest raport eu nu pot decat sa remarc faptul ca sunt foarte multe lucruri indeplinite. Intr-adevar avem si restante, dar fara indoiala in perioada urmatoare toate aceste restante vor fi indeplinite astfel incat obiectivul Romaniei in acest moment ca in anul 2018 MCV pentru Romania sa fie ridicat”, a mai spus Iordache.
 
Deputatul social-democrat a mai spus ca, daca va fi cazul, Romania va consulta Comisia de la Venetia in privinta modalitatii de numire a procurorilor de rang inalt, asa cum recomanda raportul MCV.
 
”Daca va fi necesar sau, asa cum recomanda si in raport, se vor modifica anumite prevederi si trebuie sa solicitam un punct de vedere al Comisiei (de la Venetia – n. red.), fara indoiala vom il solicita, in ceea ce priveste numirea procurorilor de rang inalt. Dar daca, asa cum s-a vazut in toate amendamentele, cat si in proiectul legii, nu se modifica modalitatea de numire a procurorilor de rang inalt, nu este necesar sa solicitam un punct de vedere al Comisiei de la Venetia. Dar, rept, daca vor fi modificari si se va impune solicitarea unui punct de vedere, fara indoiala il vom cere”, a conchis Florin Iordache.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1700 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005093 (s)