News Flash:

Ion Cristoiu o DESFIINTEAZA pe Kovesi. La ordinele cui actioneaza sefa DNA

17 Octombrie 2016
1446 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Jurnalistul Ion Cristoiu vorbeste pe blogulpersonal, despre sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, despre care spune ca in anul 2007 era sluga lui Traian Basescu, iar astazi este a lui Klaus Iohannis.

Cristoiu aminteste de povestea biletelului roz despre care a vorbitKlaus Iohannis pe 13 octombrie 2016.

„Reporter: Iar al doilea om in stat a facut apel la dumneavoastra de a face publice acele stenograme, stenogramele discutiilor cuprocurorul general si cu sefa DNA.

Klaus Iohannis: Da, este foarte interesant. Vorbim de domnul Tariceanu, cel care a fost urmarit penal pentru minciuna, parca este chiar dat in judecata pentru minciuna penala. Cred ca e aceeasi persoana care acum citiva ani scria biletele «Draga Traian», ca sa intervina pentru un prieten al domniei sale. Eu nu cred ca omul este chiar preocupat de independenta justitiei, eu cred ca se preface si cred ca urmareste, de fapt, sa scape de justitie.

Asertiunea cea mai importanta din aceasta rostire publica ramine „Cred ca e aceeasi persoana care acum citiva ani scria biletele «Draga Traian» ca sa intervina pentru un prieten al domniei sale”.

Vorbitorul face trimitere la faimosul Scandal zis al biletelului roz, intr-o maniera vaga, lejera, departe de minima precizie ceruta unei declaratii la un asemenea nivel, amintind mai degraba de o sporovaiala la o partida de table jucata cu amicii. Asta deoarece, nu exista ”biletele”, ci un singur biletel. Limbarita lui Klaus Iohannis, surprinzatoare pina la stupefactie la un presedinte care a tacut pina acum mai ceva ca peretele din fund al unui depozit de lopeti, a readus in discutie un Scandal care a marcat primul mandat al lui Traian Basescu, tipic pentru felul in care Traian Basescu stie sa creeze Breaking news-uri:

Scandalul biletelului roz. Despre acest Scandal s-a vorbit mai mult in 2014, cind PMP de sub conducerea Elenei Udrea a depus la DNA o plingere penala retroactiva impotriva lui Calin Popescu Tariceanu. Plingerea a fost anuntata in 24 iunie 2014”, a zis jurnalistul.

Cristoiu povesteste momentul in care a venit Elena Udrea la o emisiune pe care o modera in anul 2007, si a vorbit despre acest bilet pe care Tariceanu i-l trimisese lui Basescu pentru a interveni la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu.

„Fara ca noi – eu si Mihai Gadea, s-o stim, Elena Udrea pregatise o bomba.

La un moment dat, in stilu-i binecunoscut, Elena Udrea s-a referit la un „biletel amical” pe care in 2005 Calin Popescu Tariceanu, ca premier, i-l trimisese lui Traian Basescu pentru a interveni la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu.”, a mai adaugat Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus ca Traian Basescu a confirmat a doua zi dezvaluirile facute de Elena Udrea. “A doua zi, Traian Basescu a confirmat dezvaluirile Elenei Udrea, dar a sustinut ca n-are in fata biletelul. De aceea, el a dat dispozitie sa fie cautat in arhiva.”

Ion Cristoiu a mai spus ca Udrea l-a contactat telefonic pentru a se intalni si a-i arata copia biletelului. „Intilnirea a avut loc ca-n filme, pe strada Nicolae Iorga, nu departe de casa mea.

Elena Udrea a venit cu o masina pe care a parcat-o cu luminile aprinse. Dupa ce-am suit pe bancheta din spate pe care sedea (in fata era soferul), Elena Udrea mi-a aratat copia biletelului. In consecinta, miercuri, 17 ianuarie 2007, Traian Basescu a tinut o conferinta de presa in care a prezentat continutul biletelului, fara a-l arata insa in direct.

Curios raminea ca din punct de vedere penal nu se intimpla nimic. Nici Elena Udrea, nici Traian Basescu nu trimiteau cazul la Parchet. Pe 22 ianuarie 2007, Uniunea Populara Social-Crestina, prin Ioan Talpes a sesizat Parchetul. Pe 17 aprilie 2007 Parchetul, condus de Codruta Kovesi, a dispus neinceperea urmaririi penale. De ce? Piesa nu viza uciderea lui Calin Popescu Tariceanu (PSD putea veni la putere daca pica Guvernul Aliantei), ci doar ranirea premierului. Dupa momentul de laCotroceni, nu s-a mai intimplat nimic deosebit.”, a mai zis Cristoiu.

Jurnalistul mai adauga faptul ca era vorba de un razboi politic, ca urmare, Laura Codruta Kovesi a iesit si a declarat ca urmeaza sa intre in posesia acelui bilet pentru a analiza daca se va sesiza din oficiu sau nu. “Fiind vorba de un razboi politic, nu mica a fost stupoarea opiniei publice cind pe 18 ianuarie 2007, procurorul general al Republicii, Codruta Kovesi a iesit pe posturile tv pentru a declara: „Ar putea fi vorba despre infractiunea de coruptie. Vom intra si noi in posesia acelui bilet si vom analiza daca se impune sa ne sesizam din oficiu sau nu”.

Asa cum am aratat, Codruta Kovesi a evitat cu brio sesizarea din oficiu. Daca o facea ar fi insemnat sa-i strice jocurile lui Traian Basescu. Ea intervine insa intr-un razboi politic, antrenind Parchetul General intr-un Scandal intre Palate. Codruta Kovesi era la vremea respectiva sluga lui Traian Basescu. Asa cum azi e sluga lui Klaus Iohannis. Asa a supravietuit ca sefa din 2006 pina azi, timp 10 ani. Prin graba de a fi unealta neconditionata a celui care e Stapin la Cotroceni”, a mai spus jurnalistul. 

cristoiu biletelului roz klaus iohannis stenograme sefa dna tariceanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005860 (s)