News Flash:

Iohannis si dresul busuiocului. Andru Nenciu scrie despre asteptarea de 35 de zile a olimpicilor de la Rio

29 Septembrie 2016
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis cu olimpicii
La sport am regresat cu 26 de ani, bantuiti de viscolul nepasarii. Iar cand promptitudinea lipseste si in anul in care Romania mai exceleaza prin cateva insule de prosperitate in sport, e grav, scrie ProSport.
`35 de zile au trecut si alte subiecte au avut prioritate in fata lor. E un exemplu de trecut la “asa nu”. Pe de o parte. Pe de alta…E o chestiune omeneasca. Sa simti nevoia de atentie, de o strangere de mana sau de o privire calda care face cat toti banii din lume. Izvoraste din dorinta sportivului de a-i fi, intr-un fel sau altul, recunoscuta fiecare ora dedicata visului sau. Sa i se transmita un mesaj! Nu doar unul constatator, pe un ton impersonal si robotic. Medaliatii de la editiile JO nu sunt niste statui din piatra. Si nici nu zgarie la usile de la Palat. Asteapta insa, o data la 4 ani, un gest firesc.
Incarcata agenda oficiala a presedintelul Klaus Iohannis a ajuns, marti seara, la fila cu cercuri olimpice. Cel mai mare iubitor de tenis din tara a ales, alaturi de echipa lui, sa darame doua popice dintr-o lovitura: sa organizeze in acelasi timp premierea medaliatilor de la JO, dar si de la Paralimpice. O explicatie neinghitita, insa, pe nemestecate, de toata lumea. Realitatea e ca oamenii din Rio au fost trecuti la "si altele". De asta au asteptat 35 de zile invitatia oficiala. Si nicio alta fandare nu scuza lipsa de reactie a celor mai inalte oficialitati ale statului.
Chiar daca Vasile Dancu a fost prezent la COSR, vineri, la o discutie lipsita de substanta, denumita pompos Strategia de Redresare a Sportului.
Dar sportul devine si politica, iar oamenii presedintelui o stiu cel mai bine. Ajutand sportul, te ajuti pe tine, dar si sanatatea intregii natiuni. Insa atunci cand elaborezi un discurs prin care vrei sa demonstrezi ca esti updatat la tot se intampla in sport, iar ceremonia se vrea a fi fara cusur, nu scapi niciun detaliu. Mai ales cand vrei sa dregi busuiocul. La Cotroceni, marti seara, gazda nu avea voie sa greseasca. Dar a facut-o.
Citeste continuarea pe ProSport
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006197 (s)