News Flash:

Iohannis s-a intalnit cu Printul Charles, la Palatul Cotroceni (VIDEO)

1 Iunie 2015
1112 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis si printul
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca s-a intalnit, duminica, la Palatul Cotroceni, cu Printul Charles, spunand ca acesta este un om care pretuieste Romania si care promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume.
"M-am intalnit astazi, la Palatul Cotroceni, cu Printul Charles, un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume. Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau", a scris Iohannis pe Facebook.
Intr-un comunicat transmis de catre Administratia Prezidentiala se arata ca Alteta Sa Regala Charles, Print de Wales, a rememorat, in debutul intalnirii, prima sa vizita la Sibiu si a apreciat modul in care municipiul Sibiu s-a dezvoltat in timpul mandatelor lui Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea mostenirii istorice si culturale a Transilvaniei.
"Presedintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Printului de Wales in mentinerea specificului comunitatilor transilvane si incurajarea protejarii mediului si a biodiversitatii din zona. De asemenea, o alta tema de discutie a fost preocuparea comuna pentru punerea in valoare a patrimoniului natural si istoric din intreaga Romanie. Totodata, Presedintele Romaniei a subliniat ca va acorda o importanta deosebita in timpul mandatului sau prezervarii patrimoniului, pastrarii traditiilor istorice si ocrotirii mediului inconjurator. In acest context, Printul de Wales a mentionat experienta de succes a parcurilor nationale din Regatul Unit si a aratat disponibilitatea partii britanice de a sprijini autoritatile romane in a implementa bunele practici in acest domeniu", se arata in comunicat.
Sursa citata mai arata ca Printul de Wales a multumit Romaniei pentru contributia in teatrele de operatii si in combaterea terorismului international, ambele parti exprimand ingrijorarea pentru evolutiile din vecinatatea estica a Romaniei si in special din Ucraina.
In finalul intalnirii, Printul Charles i-a adresat presedintelui Klaus Iohannis invitatia de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, invitatie pe care acesta a acceptat-o.
Printul Charles a venit la Palatul Cotroceni si in urma cu un an, cand, tot la finele lunii mai, s-a intalnit cu presedintele de atunci, Traian Basescu, dupa care a vizitat orase din Transilvania.
El a fost in Transilvania de mai multe ori in ultimii ani, in vizite private in judetele Mures, Covasna, Harghita si Brasov.
De asemenea, intrevederi ale presedintelui Romaniei cu Printul Charles au avut loc, la Palatul Cotroceni, si in anii 2011 si 2012.

Galerie Video