News Flash:

Iohannis: Recuperarea prejudiciilor, obligatorie. Gradul de recuperare de catre MF de 10%, inacceptabil

24 Februarie 2015
1183 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Iohannis a spus, in discursul sustinut la bilantul DNA, ca recuperarea prejudiciilor este "obligatorie, nu optionala pentru autoritati", iar situatia din prezent, cu un grad de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor de aproximativ 10%, e "inacceptabila".
"Nu as putea incheia acest discurs fara a ma referi la doua importante chestiuni, devenite recurente in ultimul timp: recuperarea prejudiciilor si resursele de care dispune parchetul anticoruptie. Vreau sa subliniez foarte clar ca recuperarea prejudiciilor este, asemenea executarii pedepsei, obligatorie, nu optionala pentru autoritatile statului", a subliniat seful statului, in discursul sustinut la sedinta de bilant a Directiei Nationale Anticoruptie pe anul 2014.
Potrivit presedintelui, recuperarea prejudiciilor reflecta eficienta luptei anticoruptie si descurajeaza fenomenul.
"Situatia din prezent - in care gradul de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor este in cuantum de aproximativ 10% - este, pur si simplu, inacceptabila. De aceea, trag un semnal de alarma si solicit factorilor decizionali sa ia in serios aceasta problema, care devine una de importanta deosebita", a spus Iohannis.
Mediafax.ro 

presedintele iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006089 (s)