News Flash:

Iohannis isi anunta maine retragerea de la sefia PNL

17 Decembrie 2014
1276 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis isi va anunta retragerea de la sefia PNL si din calitatea de membru de partid, joi, la BPN, for care urmeaza sa aleaga si succesorul sau la conducerea formatiunii, liderii PNL fiind insa convocati de miercuri seara la o sedinta informala, in incercarea de a stabili un singur candidat.
Liderii de organizatii judetene ale PNL si vicepresedinti ai partidului au miercuri seara o sedinta informala la care va participa si presedintele ales, Klaus Iohannis, pentru a incerca sa ajunga la un acord asupra unui singur candidat, dintre Ludovic Orban si Teodor Atanasiu, pentru sefia PNL.
Secretarul general al PNL, Marian Petrache, i-a convocat pe toti liderii de organizatii judetene ale PNL la o reuniune informala la sediul partidului, la care va lua parte atat presedintele ales, Klaus Iohannis, actual presedinte al PNL, cat si cei doi contracandidati anuntati pentru pozitia ce va deveni vacanta dupa preluarea mandatului prezidential.
Fata in fata, Ludovic Orban, prim-vicepresedinte al PNL si liderul PNL Dambovita, cat si Teodor Atanasiu, prim-vicepresedinte PNL si coordonator al PNL Bucuresti, ar putea incerca sa se determine reciproc sa se retraga din cursa, inainte de sedinta Biroului Politic National de joi, cand ar urma sa fie votat noul presedinte.
Solutia unui singur candidat la functia de presedinte al PNL este sustinuta de ambele tabere sub motivul ca acest lucru ar determina mai putina dezbatere publica in privinta confruntarii celor doi si a posibilelor dizidente.
Totodata, daca Orban si-a anuntat convingerea ca Iohannis nu va face o recomandare explicita in privinta succesorului sau, Atanasiu se asteapta ca presedintele ales sa aiba un punct de vedere clar in aceasta privinta chiar in aceasta seara. Sustinatorii lui Atanasiu reclama faptul ca Orban a obtinut sustinerea publica din partea lui Crin Antonescu, justificand astfel o posibila implicare a lui Iohannis.
Pe de alta parte, Orban a anuntat ca se bucura de sprijinul a 30 de organizatii PNL care au realizat consultari interne si si-au mandatat sefii sa dea un vot in favoarea lui.
El a obtinut miercuri castig de cauza si in grupul deputatilor PNL, unde a castigat competitia pentru sefia grupului parlamentar impotriva lui Mihai Voicu, sustinut de gruparea Atanasiu. Mediafax.ro

klaus iohannis bpn liderii pnl
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005244 (s)