News Flash:

Iohannis, despre noul dosar ce-l vizeaza pe Dragnea: Persoanele condamnate sau cercetate penal nu trebuie sa fie in conducerea statului

17 Noiembrie 2017
941 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 1

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, în Suedia, întrebat fiind despre noul dosar care îl vizează pe Liviu Dragnea, că persoanele condamnate sau cercetate penal nu ar trebui să fie în aparatul de conducere al statului.

"Eu m-am exprimat de foarte multă vreme Din capul locului, persoanele care au fost condamnate sau cercetate penal nu trebuie să fie în conducerea statului, punct", a declarat Klaus Iohannis, în Suedia, fiind întrebat cum comentează faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor este cercetat într-un nou dosar.

DNA a anunţat luni că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea Tel Drum în privinţa acordării de contracte.

Dosarul a fost deschis ca urmare a unui sesizări a OLAF (Oficiul european antifraudă), transmisă procurorilor pe 30 septembrie 2016, privind suspiciuni de obţinere nelegală pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene a unor fonduri europene.

Iohannis, în Suedia: Dorim politici europene care nu discriminează. „Erasmus” trebuie încurajat

Preşedintele Klaus Iohannis participă vineri la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, la Göteborg, în Suedia, unde va discuta despre importanţa educaţiei pentru îndeplinirea cerinţelor de pe piaţa muncii.

„Începem astăzi un summit la Goteborg puţin mai special, dedicat unei teme pe care am numit-o Europa Socială. Este vorba, în principal, despre creştere economică şi locuri de muncă, să discutăm cum putem avea mai multe locuri de muncă în special pentru tineri. Eu voi sublinia importanţa acestei teme pentru România, dar şi abordarea noastră. Noi ne dorim o abordare echitabilă, nu dorim să avem politici europene care discriminează anumite părţi ale continentului. Noi pledăm pentru un învăţământ adaptat nevoilor economiei. Cu siguranţă vom găsi căile cele mai bune pentru a pregăti tinerii să între cu succes pe piaţa muncii”, a spus Iohannis, înainte de începerea Summitului.

Şeful statului a subliniat că programele educaţionale europene, cum ar fi „Erasmus”, prin care tinerii au posibilitatea să studieze în străinătate, ar trebui încurajate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006754 (s)