News Flash:

Iohannis catre diplomati: Nu este admisibil sa facem pasi inapoi in ceea ce priveste statul de drept

28 August 2018
698 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis4

Klaus Iohannis i-a primit, la Palatul Cotroceni, pe sefii misiunilor diplomatice si consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane. Presedintele a declarat ca, in an Centenar, este inadmisibil sa facem pasi inapoi ca tara in ceea ce priveste statul de drept.
Printre ambasadorii invitati la Cotroceni se afla si George Maior, ambasadorul Romaniei in SUA, despre care Ministerul de Externe a anuntat ca il convoaca sa dea explicatii cu privire la afirmatiile sale ce il vizau pe Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump.

Inainte de intalnirea cu seful statului, Maior a declarat ca nu a primit inca oficial convocarea. Ministerul de Externe s-a delimitat de afirmatiile lui Maior, potrivit carora, criticile lui Giuliani la adresa abuzurilor din justitia romaneasca ar fi, de fapt, un lobby pentru persoanele care au probleme penale.

Iohannis, catre diplomati: Nu este admisibil sa facem pasi inapoi in ceea ce priveste statul de drept
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, in fata sefilor misiunilor diplomatice, ca nu sunt permise gafele si amatorismul in politica externa si este inadmisibil ca in an Centenar sa facem pasi inapoi ca tara in ceea ce priveste statul de drept.

„Stabilitatea si credibilitatea inseamna si pastrarea si apararea statului de drept, independenta justitiei si si combaterea coruptiei la acelasi standard. Nu e admisibil ca in an Centenar sa facem pasi inapoi. (...) Ca presedinte voi face tot ce mi sta in puteri si in atributiile mele constitutionale pentru realizarea acestui tel. Fundamentele politicii externe raman aceleasi, sunt definite prin necesitatea de continuare, extinderea parteneriatului cu Statele Unite si crestetera rolului in UE si respectiv in NATO”, a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele a mai spus ca in politica externa "nu e loc pentru experimente discutabile, amatorism, gafe diplomatice".

„Este necesar sa actionati viguros si eficient, astfel incat obiectivele sa fie realizate si romanii sa fie mai bine protejati. Stabilitatea si predictibilitatea politicii externe sunt esentiale pentru credibilitatea noastra ca actor extern”, a afirmat presedintele.

STIRE IN CURS DE ACTUALIZARE


giuliani iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005852 (s)