News Flash:

Iohannis: Cameron m-a asigurat in numele Marii Britanii ca romanii aflati acolo pot sa ramana si sa munceasca

29 Iunie 2016
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, ca premierul David Cameron a dat asigurari in numele Marii Britanii ca romanii aflati acolo vor putea sa ramana si sa munceasca in Regatul Unit si ca acesta si-a cerut scuze pentru incidentele xenofobe petrecute dupa Brexit.
"Am primit asigurari de la premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana, vor putea sa munceasca. Si si-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo", a declarat Klaus Iohannis pentru Antena 3.
Presedintele a adaugat ca sunt "foarte multe mize" pentru Romania in cadrul Consiliului European de la Bruxelles.
"Suntem hotarati sa ne negociem pozitia foarte bine, in primul rand, sigur, pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie", a aratat Iohannis.
Seful statului a precizat ca din discutiile de pana acum purtate pe tema Brexit reiese foarte clar ca "nimeni nu a avut un plan B".
"Acest lucru ne arata ca toti s-au asteptat sa se voteze pentru 'remain' si au fost surprinsi de rezultat. Chiar premierul Cameron mi-a confirmat ca tabara 'leave' nu are niciun plan concret", a mai declarat Iohannis.
Presedintele Romaniei participa marti si miercuri la Bruxelles la reuniunea Consiliului European care are ca tema principala Brexit.
AGERPRES

bruxelles david cameron brexit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005730 (s)