News Flash:

Iohannis: "Am cerut SRI sa verifice declaratiile lui Ponta"

14 Mai 2015
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
klaus iohanis2
Presedintele Klaus Iohannis a cerut, joi dimineata, directorului SRI sa verifice de ce informatii beneficia premierul Victor Ponta despre o posibila intalnire a unor oameni din anturajul sau cu procesatori de lemn, aratand ca declaratiile sunt foarte grave si, daca se dovedesc a nu fi adevarate, primul ministru trebuie sa raspunda.
Intrebat. joi, la Aeroportul Otopeni, daca se gandeste sa il dea in judecata pe premierul Ponta pentru calomnie, Iohannis a precizat ca a rugat Departamentul juridic de la Cotroceni sa verifice incadrarea afirmatiilor lui Ponta si ca nu mai tolereaza asa ceva, ca in campanie.
”Inca de aseara, i-am rugat pe cei din departamentul juridic din Administratia Prezidentiala sa verifice care este incadrarea unor astfel de afirmatii si cum putem sa facem anumite demersuri in cazul foarte probabil in care se dovedesc a fi nesustinute de dovezi”, a afirmat presedintele.
El a mentionat ca ”este foarte grava afirmatia” premierului, de miercuri seara.
”Daca incepem iarasi sa ne jucam cu astfel de afirmatii, ca in campanie, nu este bine. Si, cum nu mai sunt in campanie, nu mai tolerez asa ceva”, a mai spus seful statului.
Seful statului a reactionat astfel la afirmatia premierului Ponta de miercuri, seara, dintr-o emisiune TV, cand a spus ca ”lideri din PNL au avut intalniri private si pe baza functiei publice ocupate anterior cu reprezentanti ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformandu-l ulterior pe presedintele Klaus Iohannis” si ca ”are informatii concrete legate de aceste intalniri, dar nu a dorit sa prezinte numele acelor liberali, spunand doar ca este convins ca institutiile statului monitorizeaza situatia si vor informa Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) in reuniunea care va analiza si problema Codului Silvic si care a fost programata pentru luna iunie”.
”Mi se pare o declaratie foarte curioasa. Recunosc ca am luat act cu surprindere de aceasta declaratie. Afirma la televizor tanarul prim-ministru ca ar avea el informatii de la servicii cum ca oameni din anturajul meu s-ar fi intalnit cu diferiti reprezentanti ai unor procesatori de lemn, si lasa sa sa se inteleaga ca ar exista un fel de trafic de influenta la nivelul presedintelui”, a spus seful statului, inainte de plecarea spre Milano. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007087 (s)