News Flash:

Iohannis a transmis ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Adriean Videanu

4 Februarie 2015
1287 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis, a transmis miercuri ministrului Justitiei cererea de urmarire penala a lui Adriean Videanu, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri "pentru a se proceda conform legii", a anuntat Administratia Prezidentiala.
"Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost instiintat cu privire la formularea cererii de urmarire a domnului Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri", precizeaza Administratia Prezidentiala.
Demersul a fost facut in urma solicitarii procurorului general al PICCJ "din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmarire penala fata de domnul Videanu Adriean, in calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comertului si Mediului de afaceri si membru al Guvernului in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010".
DIICOT ceruse din nou aviz, luni, presedintele Klaus Iohannis, pentru urmarirea penala a fostului ministru Adriean Videanu, in dosarul Romgaz-Interagro.
Potrivit DIICOT, in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de sase ordine, respectiv trei memorandumuri.
Cei doi fosti ministri au avut drept scop sprijinirea intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre omul de afaceri Ioan Niculae si au utilizat SNGN Romgaz SA, unitate nationala de interes strategic, in interesul privat al firmei lui Niculai, Interagro SA, rezulta din referatul procurorilor. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006380 (s)