News Flash:

Iohannis a semnat numirea Cristinei Tarcea in functia de presedinte al ICCJ

14 Septembrie 2016
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
Klaus Iohannis
Presedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru numirea judecatorului Iulia-Cristina Tarcea in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pe o perioada de trei ani, informeaza Administratia Prezidentiala.
In prima saptamana a lunii septembrie, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Aron, a anuntat ca o va propune pe judecatoarea Iulia Cristina Tarcea pentru a prelua sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Postul de presedinte al ICCJ a ramas vacant dupa ce Livia Stanciu, cea care detinea aceasta functie, si-a inaintat cererea de eliberare din functie prin pensionare, incepand cu 13 iulie. De la acea data, Stanciu detine functia de judecator la Curtea Constitutionala, ca urmare a semnarii decretului de numire de catre presedintele Klaus Iohannis.
In proiectul de candidatura postat pe site-ul CSM, judecatoarea Cristina Tarcea sustine ca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu poate prelua de la 1 ianuarie 2017 bugetul instantelor, considerand ca solutia "cea mai rezonabila si realista" este o noua prorogare a intrarii in vigoare a acestei prevederi.
Tarcea arata ca actualele capacitati administrative ale ICCJ fac imposibila exercitarea unei astfel de atributii, in conditiile in care Instanta suprema se confrunta de mai multi ani cu o lipsa "cronica" a spatiului iar Departamentul economic a fost nevoit sa-si desfasoare activitatea in spatii improvizate in alte locatii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008978 (s)